banner773

Kızılçullu’dan sınırları aşan başarı: Hong Kong’da dünya birincisi

Akademik düzeyde bilim ve sanat eğitimini ücretsiz vererek Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi, uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı.

YEREL 05.08.2020, 09:08
Kızılçullu’dan sınırları aşan başarı: Hong Kong’da dünya birincisi

Geleceğin bilim insanlarını yetiştiren merkezin öğrencileri, hazırladıkları projelerle Hong Kong’da düzenlenen “Küresel Gençlik Bilim ve Teknoloji Buluşmaları” adlı uluslararası yarışmada 32 ülkeden 887 projeyi geride bırakarak biyokimya alanında dünya birinciliğini, çevre alanında ise dünya ikinciliğini kazandı.

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, Buca ve Türkiye’nin adını bilim alanında zirveye taşıdı.

TÜRKİYE VE BUCA’NIN ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI
Kurulduğu günden bugüne Buca’daki lise öğrencilerini akademik ve bilimsel eğitimle buluşturan merkez, hazırladığı projelerle Hong Kong Gençlik Grupları Federasyonu tarafından organize edilen “Küresel Gençlik Bilim ve Teknoloji Buluşmaları” adlı uluslararası yarışmada finale çıktı. Öğrenciler, pandemi nedeniyle online gerçekleştirilen yarışma finalinde Buca ve Türkiye’nin adını zirveye altın harflerle yazdırdı.

BİYOKİMYADA DÜNYA BİRİNCİSİ, ÇEVREDE DÜNYA İKİNCİSİ
Toplam 32 ülkeden 887 projenin yarıştığı bilim ve mühendislik temalı yarışmada, Sinemis Nur Boz ve Bilal Esmer’in biyokimya alanında hazırladıkları ‘insana ve çevreye zarar vermeyen biyolojik gıda ambalajı projesi’ dünya birincisi oldu.

Asil Söylev ve Sude Kahraman’ın çevre alanında hazırladıkları ‘ağır metal atıklardan oluşan zararları belirleyecek sensör projesi’ ise ikinciliği elde etti. Birinci olan gençler altın madalya, ikinci olanlar ise gümüş madalyayla ödüllendirildi.

Yorumlar (0)