KETENDERE'DEN TOPLANAN ÇÖPLER HEYKEL OLDU

Mudanya Belediyesi, çevre bilincini toplumun geneline yayma amacıyla düzenlediği Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Ketendere sahilinde Mudanyalı öğrencilerle birlikte çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi. Sahil ve denizlerdeki kirliliğe dikkati çekmek için toplanan çöplerden balık heykeli yapıldı.

YEREL 05.06.2018, 21:36 05.06.2018, 21:36
KETENDERE'DEN TOPLANAN ÇÖPLER HEYKEL OLDU

Çevreye duyarlı belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, sahil ve denizlerdeki kirliliği bir kez daha gündeme getirdi.

Etkinlikte, Mavi Dünya Koleji ve Bademli Kültür Okulları öğrencileri Yalıçiftlik Mahallesi Ketendere sahilinde çöp temizliği yaptı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Servet Usta, Sevinç Şenşekerci, Hakan Karademir, Tirilye Mahalle Muhtarı Süleyman Alkız, Yalıçiftlik Mahalle Muhtarı Arif Toktaş, okul yöneticileri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte önce sahillerdeki çöpler toplandı, ardından toplanan çöplerle belediye öğretmenlerinden Murat Çilingir’in koordinatörlüğünde balık heykeli yapıldı.  Mudanya Arama Kurtarma Birimi ekipleri ise denizden topladıkları atıklarla, öğrencilere katkıda bulundu.

 

KETENDERE’Yİ KURTARDIK

Öğrencilerle birlikte çöp toplayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Ketendere arkeolojik sit bölgesinde kalan tarihi bir liman. Bundan bir süre önce açtığımız dava sonucu bölgede yapılması düşünülen Ro-Ro projesi iptal edildi. Çok değerli doğaseverlerle birlikte mücadele ettik. Avukatlarımızın da katkılarıyla açtığımız davalarla Ketendere’yi kurtardık. Birilerinin mezarlığa dönüştürmeye çalıştığı Ketendere’yi kurtardık. Bundan sonra yapılacak çok önemli işlerimiz var. Tarihi Kapanca Limanı ve Myrleia Antik Kenti olmak üzere çok önemli doğal güzelliklerimiz korunacak. Bu doğada bütün kötülükleri yaşatan da biziz. Doğa insansız yaşayabilir ancak insan doğasız yaşayamaz. Bu doğayı bizim korumamız gerekiyor” diye konuştu.

Sahil ve denize atılan çöplerle son şekli verilecek olan heykel, daha sonra Tirilye Müzesi’nin bahçesinde sergilenecek.

Yorumlar (0)