Katılımcı demokrasiyi benimsemeliyiz

Siyaseti, siyasetçilerin zorlaştırdığını dile getiren CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen, "Katılımcı demokrasiyi çoğaltmalıyızki 'her şeyi ben bilirim' diyen siyasetçilerden kurtulabilelim" dedi

YEREL 12.03.2019, 14:24 12.03.2019, 14:24
Katılımcı demokrasiyi benimsemeliyiz

İş insanlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Esen, siyasetin zor biriş olmadığını söyleyerek;  "Siyaset söylendiği gibi yada gösterildiği gibi zor bir iş değil. Halkın belli başlı temel ihtiyaçları var. Siyaset kurumunun görevi halkın verdiği yetkiyi kullanarak bu ihtiyaçları karşılamaktır. Bunun ötesinde bir iş değil. Siyaseti, zor bir işmiş gibi gösteren ve zorlaştıran siyasetçilerdir. Biz iş insanlarının, girişimcilerin önünü açarak vatandaşlarımızın iş istihdamını sağlamalarına yardım edeceğiz. Bunun yanında bana her zaman ulaşabilirsiniz. İnsanlarla bir arada olmayı ve iletişim kurmayı seven bir yapım var" diye konuştu.

SİYASETTE SINIRSIZ YETKİ YOKTUR

Siyasette sınırsız yetki olmadığını söyleyen Esen, "Halk kendi adına siyasetçilere bir vekalet veriyor. Ve 'benim adıma şunu şunu yap' diyor. Ama Türkiye siyasetinin 17 yılda geldiği noktaya bakıyoruz, başta cumhurbaşkanı olmak üzere iktidarın diğer kadroları, sınırsız yetkiye sahipmiş gibi hareket ediyorlar. Halkın size verdiği vekaleti kafanıza göre sınırlarını genişletemezsiniz.  Yoksa günü gelir halk o vekalet sizden alır ve siz de siyasi tarihin tozlu raflarına kaldırır. Biz, kalitesi düşürülmüş bu siyasetin saygınlığını tekrar kazandıracağız. İnsanların bizden beklentileri var. Bu beklentileri görmezden gelemeyiz. Bir siyasetçinin ayağı her zaman yere basmalı ve asla gerçeklikten kopmamalı. Biz, bu bilinçle hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

BELEDİYECİLİĞİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRCEĞİZ

Belediyecicilik anlayışlarında ortak akıl ve kolektif yönetimi benimseyeceklerini ifade eden Esen, "Belediye olarak tüm gereklilikleri yerine getireceğiz. Halk bizden siyasi kavga beklemiyor. Hizmet bekliyor! Ben bu siyasî kavganın içine girmedim bundan sonra da girmeyeceğim. Benim işim halkla ve halka hizmet etmekledir. Siyasetçilerin birbirine laf üstünlüğü esnafın kazancını arttırmıyor. Veya halkın sorunlarını çözmüyor. Bizim hedefimiz lafta değil hizmette üstün olmak. Bu her zaman böyleydi ve bundan sonra da böyle olacak" dedi.

Yorumlar (0)