Kartallı Çocuklar Satranç Akademisi’ne Kavuştu

Satranç Akademisi’nin Açılışı, Başkan Gökhan Yüksel Tarafından Gerçekleşti

YEREL 14.10.2019, 09:49
Kartallı Çocuklar Satranç Akademisi’ne Kavuştu

 

Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde 5-14 yaş aralığındaki çocuklara hizmet verecek olan Satranç Akademisi’nin açılışı yapıldı.

 

Eğitim süresinin 1 yıl olduğu ve her yıl 400 satranç sporcusunun yetiştirileceği akademinin açılışını Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel yaptı. Kartal Belediyesi Sahil Bina’nın 4. katında gerçekleşen açılışın ardından akademide ilk ders 14 Ekim 2019 Pazartesi günü yapılacak. Akademinin açılışında kısa bir konuşma yapan Başkan Gökhan Yüksel, satranç sporuna ve bu spora gönül vermiş çocuklara ve gençlere desteklerinin süreceğini söyledi.

 

Kartal Belediyesi’nin hayata geçirdiği önemli projelerden biri olan Satranç Akademisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi Sahil Bina’nın 4. katında yapılan açılış töreni ve kokteyle Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, satranç ustaları, veliler ve akademi öğrencileri katıldı.

 

5-14 yaş aralığında çocukların eğitim alacağı Satranç Akademisi’nin açılışını gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel şöyle konuştu: “Yedi yıldır Kartallı çocuklarımıza satrancı öğretme ve sevdirme hareketimizin, bir akademiyle taçlandırılmasına tanıklık ediyoruz. Kartal’da Satranç Akademisi, bir okul görevi görüp satranç sporuna ve milli takıma sporcuların kazandırılacağı bir yer olacak. Burada, 7 yıl önce ilk temellerinin atıldığı günden artık akademik kadroyla bir adım daha öteye götürerek kurumsallaşmasının açılışını yapıyoruz aslında. 400 civarında öğrencimiz akademide eğitim görecek; ama kültür merkezlerinde de 200 civarı öğrencimiz var. Buradaki faaliyet ile Kartal’daki bütün okullarda öğrencilerimizi satranç ile buluşturmanın açılışını yapıyoruz. O yüzden hem mutlu hem de gururluyuz. Çocuklarımızı spor ile satranç ile akıl oyunları ile buluşturacağız demiştik. Bugün bunu gerçekleştirmiş olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. O yüzden Satranç Akademimiz Kartalımıza hayırlı uğurlu olsun.”

 

Başkan Gökhan Yüksel konuşmasının ardından Satranç Akademisi’ni ziyaret ederek çocuklar ile satranç oynadı ve ardından emektar satranç oyuncuları ile bir araya geldi.

Yorumlar (0)