Kartal’da Yas-ı Muharrem Anması Gerçekleştirildi

Kartal Belediyesi ve Cemevi Vakfı işbirliğiyle Muharrem Ayı’nın 10’uncu günü dolayısıyla Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Kerbela şehitleri ve Hz. Hüseyin’i anma etkinliği düzenlendi.

YEREL 10.09.2019, 12:21
Kartal’da Yas-ı Muharrem Anması Gerçekleştirildi

Muharrem Ayı’nın 10. gününde Kerbela’da başta Hz. Hüseyin olmak üzere ehl-i beyt yakınlarının katledilmesi dolayısıyla yapılan anma programına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Yöneticileri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, çok sayıda meclis üyesi ve birim müdürü ile Kartallı vatandaşlar katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, “Tuttuğunuz oruçların, verdiğiniz lokmaların, yaptığınız ibadetlerin hak katında kabul ve makbul olmasını diliyorum. Hz. İmam Hüseyin Efendimizin şahadetinin bugün yıl dönümü. Yüce Allah’ın sonsuz selameti Hz. Peygamberimizin tertemiz soyuna olsun. Bizler bugün birlik ve beraberliğimizi korumak, yeni kerbelalar yaratmalarına izin vermemek için birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Bizi bölüp parçalamalarına müsaade etmeyelim. Bu anmayı gerçekleştirmemizde bizlere destek olan Kartal Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel ve ekibine teşekkür ediyorum. Hepinizi aşk-ı niyaz ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum ”dedi.

 

Sarıtaş’ın konuşmasının ardından Kartal Cemevi Vakfı dedesi Celal Özer,  Kerbela ve Muharrem Ayı’nın önemini anlattı ve ardından dua okudu.

 

Dua sonrası kürsüye Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Muharrem Ayı’nda tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olmasını dileyen Başkan Gökhan Yüksel, adalet, doğruluk ve dürüstlüğün her zaman kazanmasını dilediğini söyledi. Başkan Gökhan Yüksel’in konuşmasının ardından Kartal Cemevi zakiri Can Şahin, Kerbela mersiyelerini okudu ve hemen ardından etkinliğe konuk sanatçı olarak katılan Ender Balkır’ın katılımı ile mersiyeler ve türküler söylendi.

Yorumlar (0)