Kartal Belediyesi’nden Akıllı Baston Eğitimi

Kartal Belediyesi ve Balkanlar Koleji işbirliğiyle, görme engelli bireylere hediye edilen yüksek teknolojili akıllı bastonlar için Kartal Belediyesi Hizmet Binasında eğitim toplantısı yapıldı.

YEREL 31.01.2020, 09:47
Kartal Belediyesi’nden Akıllı Baston Eğitimi

“7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” dolayısıyla Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in makamında gerçekleşen buluşmayla akılı bastonlarına kavuşan görme engelli bireylere, bastonlarını nasıl kullanacakları anlatıldı.

 

Akıllı bastonların üretildiği firmadan gelen ve biri görme engelli olan eğitimciler, önce bastonların nasıl çalıştığını anlattı ardından uygulama eğitimine geçti. 8 görme engelli bireye verilen eğitimde akıllı bastonların özellikle tabela, ağaç dalı gibi yerden belli olmayan; ancak görme engelli bireylere ciddi zarar verebilecek engelleri algıladığı belirtilerek akıllı bastonların Bluetooth yoluyla akıllı telefonlara nasıl entegre edileceği de gösterildi.

 

8 görme engellinin hayatını kolaylaştıracak olan akıllı bastonlar, Balkanlar Koleji öğrencilerinin başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında alınmıştı. Proje; Balkanlar Koleji öğrencilerinin yılbaşında birbirilerine hediye almak yerine, görme engelli bireylere akıllı baston almaya karar vermesiyle ortaya çıkmıştı. “Hediyemden Vazgeçtim, Karanlığa Işık Oldum” adlı sosyal sorumluluk projesi ile 8 görme engelli bireye engel algılama özelliği ve Bluetooth ile telefon uyumuna sahip akıllı bastonlar, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve projeye destek olan öğrenciler tarafından verilmişti.

 

Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından belirlenen 8 görme engelli birey, böylece akıllı baston sahibi olmuştu. Uzmanlar tarafından verilen eğitimlerin ardından özellikle daha önce normal baston bile kullanmamış görme engelli çocukların, kent içi ulaşımlarında daha da özgür olmaları hedeflendi. Navigasyon uygulaması ile görme engelli bireyin kimsenin yardımı olmaksızın istediği yere gitmesini sağlayan akıllı bastonların bir de uygulamalı eğitimi yapıldı.

Yorumlar (0)