Kartal Belediyesi'nin Hazırladığı Spor Öğrencilerinden Besyo Sınavlarında Büyük Başarı

Kartal Belediyesi'nin özel yetenek sınavı ile öğrenci alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) sınavlarına hazırlanan öğrencilere verdiği destek sayesinde 24 öğrenci başarı sağlayarak bir okula yerleşti. Sınavda başarılı olan öğrenciler ve hocaları, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'i makamında ziyaret etti.

YEREL 06.09.2019, 10:28 06.09.2019, 10:16
Kartal Belediyesi'nin Hazırladığı Spor Öğrencilerinden Besyo Sınavlarında Büyük Başarı

Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün başlattığı proje ile öğrenciler haftada 3 gün BESYO sınavlarına hazırlandı. 5 eğitmenin yer aldığı projede öğrenciler, günde 2 saatlik idman ile sınavlara hazırlandı. Spor kıyafetleri ve malzemeleri Kartal Belediyesi tarafından karşılanan öğrencilerin haftada 3 gün kapalı salonda yapılan idmanlara ulaşımları da yine Kartal Belediyesi tarafından sağlandı.

“Öğrenci kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Eğitim gören öğrencilerden 25'i BESYO sınavlarına girdi. Sınavlarda 24 öğrenci başarılı olarak bir okula yerleşti. Sınava giren öğrenciler arasında başarı yakalama oranı yüzde 96 olarak gerçekleşti. Başarılı öğrenciler Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'i makamında ziyaret ederek mutluluklarını paylaştı. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden ve bundan sonraki akademik yaşamlarında başarılar dileyen Başkan Yüksel, "Her zaman öğrenci kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Kartal Belediyesi'nden BESYO sınavlarına hazırlanan öğrencilere büyük destek

Koordinasyon parkurları, branş sınavları, dayanıklılık testleri gibi yöntemlerle öğrenci seçen üniversitelerin, Beden Eğitimi ve Spor Yüksel Okullarına (BESYO) hazırlanan öğrencilere Kartal Belediyesi Spor Müdürlüğü çok önemli bir destek sunuyor.

12 Şubat 2019’da başlayan proje ile öğrenciler önce kondisyonlarının zayıf olması nedeniyle kros antrenmanına tabi tutuldu. Aydos Ormanı’nda gerçekleşen kros antrenmanlarının ardından öğrenciler, Kartal Uğur Mumcu Mahallesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda antrenmanlara başladı. Haftada 3 gün 2 saatlik idman yapan öğrenciler, sınavların yaklaşması ile haftada 4 gün ve çift idmana alındı ve Maltepe Sahili’nde atletizm pistlerinde de çalışmalara katıldı.

Yorumlar (0)