Kadınlar üretiyor, güvenle tüketiliyor

Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarlarında üretilen ürünler doğrudan tüketici ile buluşuyor. Mezitli’de bulunan 9 Kadın Üretici Pazarında tezgâh açan kadınların doğal, el yapımı ürünleri vatandaşlar tarafından güvenle alınarak tüketiliyor.

YEREL 12.02.2020, 09:42
Kadınlar üretiyor, güvenle tüketiliyor

Atatürk, Yenimahalle, Özgecan, Akdeniz, Eski Mezitli-Esenbağlar, Davultepe, Tece, Cemilli ve Akarca’da bulunan Kadın Üretici Pazarında mevsimine göre tamamı kadınlar tarafından üretilen meyve ve sebzeler, el ürünü erzak, dikiş nakış ve hediyelik eşya gibi çok sayıda ürüne ulaşmak mümkün. 

Özellikle Anneler Günü, Sevgililer Günü gibi özel günlerde sevdiklerine çok özel hediye vermek isteyenler Kadın Üretici Pazarının yolunu tutuyor.

Sıkma, börek, zeytin, peynir ve reçel türleri ile sunduğu ikramlıklarla kahvaltı ve yemek imkanlarının da bulunduğu Kadın Üretici Pazarları sosyal bir işlevi de yerine getiriyor. Vatandaşlar, kahvaltının yanı sıra misafir ağırlamalarını da pazarda yapmayı tercih ediyor.

Kadın üreticilerin bu pazarda kendi yetiştirdikleri ürünleri sattıklarını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mersin’in her köşesine kadın üretici pazarı açmaya çalıştık.  Bugün 9 farklı kadın üretici pazarımızda 650 kadınımız ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırma şansı buluyor. Kadın Üretici Pazarı açmaya karar verirken iki tarafında talebini dikkate alarak yapıyoruz. İlki burada çalışmak isteyen kadınların olup olmadığına, ikincisi de burada böyle bir potansiyel olup olmadığına bakıyoruz. Burada tezgâh açan kadınlarımız ekonomik olarak daha güçlü olacaktır. Kadınlarımız ekonomik olarak güçlenmedikçe ne siyasi ve toplumsal olarak daha güçlü olabilir ne de artık görmek istemediğimiz kadına şiddet ve cinayetin önüne geçilebilir. Geçtiğimiz 6 yılda bunun çok faydasını gördük. Kadınlarımız artık daha dik ve güçlü duruyorlar. İnandığım için söylüyorum, kadınlarımız güçlenmedikçe Türkiye’de siyasi yönden de herhangi bir yere varmamız mümkün değil. Kadınlarımıza her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Mezitli Belediyesi olarak insana dokunan projelere ağırlık verdiklerini söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Hayata geçirdiğimiz projelerden en önemlisi Kadın Üretici Pazarlarımızdır. Üretici pazarımızdaki kadınlar arasında araba ve konut sahibi olanlar var. Daha geçtiğimiz hafta bir kadınımız daha arabasını aldı ve önünde birlikte fotoğraf çektirdik. Çocuklarını okutarak, ailesine destek olanlar bulunuyor. Kadınlar olmazsa, demokrasi olmuyor. Demokrasinin başlangıç noktası ailelerdir. Ailenin temeli de kadınlarımızdır. Bu başarımızı Mezitli’den tüm Türkiye’ye gösteriyoruz. Kadınlar isterse neler yapabiliyormuş bunu herkes Mezitli’den gördü " dedi.

Ürünlerin üreticiden tüketiciye en taze, sağlıklı ve ucuz şekilde ulaşması için her türlü tedbiri aldıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Tek bir amacımız var Mezitli’de yaşayan insanların mutlu olması. Onları mutlu edecek her türlü değişikliği ve yeniliği yerine getireceğiz. Hem üretici hem tüketici kazanıyor. Pazarlarımızda son dönemde bir değişiklik yaparak bir üst fiyat belirledik. Bunu da değişik platformlarda ilan ediyoruz. Pazarda bulunan kadınlarımız bu fiyatın üzerine çıkamıyorlar ve pazara gelenlerde hangi ürünün kaça satılacağını bilerek geliyorlar. Vatandaşımıza en taze ürünleri en ucuz fiyata ulaştırabilmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Burada olduğu gibi eğer üreticiden ve tüketiciden talep gelirse Kadın Üretici Pazarlarının sayısını artıracağız” şeklinde konuştu.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)