İzmir'de CHP'li gençler Deniz Yücel için tek yürek

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi'ne saatler kala, İlçe Gençlik Kolları üyeleri ve yöneticileri mevcut il başkanı ve adayı Deniz Yücel’i destekleyeceklerine dair bir manifesto yayınladılar.

YEREL 08.02.2020, 00:36
İzmir'de CHP'li gençler Deniz Yücel için tek yürek


Bugün yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl kongresi öncesi, İlçe Gençlik Kolları üyeleri ve yöneticileri Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek İl Başkan adayı Deniz Yücel’i destekleyeceklerine dair bir manifesto yayınladılar. Soğuk havaya rağmen meydanı dolduran gençlerin hazırlamış olduğu metni grup adına Gizem Karayağız okudu.


'GENÇLER YAN DEĞİL, ÖZ GÜÇTÜR'

Burada bulunmalarının nedeninin bugün gerçekleşecek olan İzmir İl Başkanlığı kongresinde Deniz Yücel'i desteklemek olduğunu belirten Karayağız, diğer sebebini ise parti kadrolarında genç temsiliyetini vurgulamak istediklerini ifade etti. Karayağız, "Neden gençler? Çünkü gençler; Yan değil, öz güçtür. Çünkü gençler, gençlik kollarında yetişen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Dinçer’dir. Genç yaşı ve yüreğiyle Milletvekilliği görevini sırtlamış Eski Genel Başkanımız Bülent Ecevittir. Ve bu dönem 28 yaşında, alınamaz denilen Ordu Gülyalı Belediyesini parti bayrağımızla dalgalandıran Ulaş Tepe’dir" dedi.


'VARIZ, ADAYIZ'

Karayağız, "Mevcut diktanın baskısına boyun eğmeden korkusuzca direnen, hayır bloğunun temel taşı olan biz gençler; 100.yıl kongrelerimiz de iktidar yürüyüşümüzdeki mücadelede en ön safta yer almaya devam edeceğiz. Ve şimdi, Dev Çınar Cumhuriyet Halk Partimizin Altı okunu, desteğinizle daha yükseğe taşımak için varız, adayız" açıklamasında bulundu. 

Gizem Karayağız, "Bugün aramızda bulunan İzmir Ana Kademe İl Başkan yardımcılarımız, İl Gençlik Kolları Yöneticilerimiz, İl Gençlik Kolları yöneticilerimiz, İlçe Gençlik kolları Başkanlarımız ve genç Meclis üyelerimiz, İzmir İl Kongresinde gençliğin hakkını savunmak için demokrasi ateşini yakan tüm İzmir gençlik kolları örgütlerine selam olsun" diyerek manifestoyu bitirdi.

Manifestonun okunmasının ardından, marşlarla Cumhuriyet Meydanı'nı inleten gençler yarın ki İl seçiminde buluşmak üzere dağıldılar.

Yorumlar (0)