İzmir Buca Belediyesi bir yılda 12 bin can dostuna kucak açtı

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Ekiplerimiz can dostlarımızın yaşam koşullarını en iyi şartlara kavuşturmak için canla başla çalışıyor” dedi.

YEREL 05.01.2023, 11:18 05.01.2023, 11:20
İzmir Buca Belediyesi bir yılda 12 bin can dostuna kucak açtı

CAN dostlarının her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olan Buca Belediyesi, son bir yılda 12.344 sokak hayvanına kucak açtı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Ekiplerimiz can dostlarımızın yaşam koşullarını en iyi şartlara kavuşturmak için canla başla çalışıyor” dedi.


Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, 2022 yılı boyunca binlerce can dostunu ağırladı. Toplam 12.344 hayvanın uğradığı merkezde, 5295 hayvan konuk edildi; 4592 sokak hayvanına poliklinik ve rehabilitasyon hizmeti verildi; 2267 sokak hayvanını kısırlaştırıldı; 190’ı ise yeni yuvalarına kavuşturuldu.


40 TON MAMA DAĞITILDI
Can dostlarına mama desteğini de sürdüren Buca Belediyesi, kent içerisindeki belli noktalara bu yıl tam 40 ton kedi ve köpek maması bıraktı. Kent merkezinin yanı sıra kırsal alanlarda da incelemeler yaparak sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu alanları belirleyen Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu bölgelerde yaşayan hayvanlara da mama desteği verdi.  


CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Ekiplerimiz can dostlarımızın yaşam koşullarını en iyi şartlara kavuşturmak için canla başla çalışıyor. Sokağın sert koşulları karşısında yaralanan can dostlarımıza tam donanımlı hayvan ambulansımızla müdahale ediyoruz. Engelli kedi evinde sahipsiz engelli kedilere özel bakım ve konfor sağlıyoruz. Ayrıca merkezimizde tedavi ettiğimiz canları yeni yuvalarına kavuşturuyoruz” dedi.

Yorumlar (0)