İZİKAD, Çiğli Belediyesi ile projeler üretecek

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), Çiğli Belediyesi ile ortak projeler yaparak kadınları geleceğe taşıyacak. İZİKAD, Eğitim Mentörlük Çalışma Grubu’nun gerçekleştirdiği 'Kadınca Birikimler' projesi kapsamında Çiğli Belediyesi ile imzalanan protokol ile Çiğli’deki kadınlara yönelik çeşitli projeler hayata geçirilecek.

YEREL 21.01.2020, 09:38
İZİKAD, Çiğli Belediyesi ile projeler üretecek

Protokolü Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter imzalarken, törene Eğitim Mentörlük Çalışma Grubu lideri Başak An, Dilek Sarvanlıoğlu, Handan Kaçar, Sezen Beyli katıldı.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, Çiğli Belediyesi ile üretecekleri ortak projeler ile bölgedeki kadınlara dokunmayı ve onların hayatında yeni sayfalar açmayı planladıklarını söyledi. Çiğli Belediyesi’nin her konuda sağlayacağı destek ile kadınların sorunlarına çözüm üretecek projeler hayata geçireceklerini anlatan Serter,  “İZİKAD olarak kadına, toplumun her katmanındaki kadına, ulaşmaya çalışıyoruz. Amacımız kadın iş gücünü iş yaşamımıza dahil etmek. İZİKAD olarak bu yönde bu hedefte çalışıyoruz. Bu örnek davranışı sebebiyle Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye hem bir kadın olarak hem de İZİKAD Başkanı olarak teşekkür ediyorum” dedi.  

 “Çok yönlü kadın bakışına ihtiyaç var”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise İZİKAD ile önemli bir protokole imza attıklarını, ve bu protokol ile kadın girişimciliğe özendirilerek iş dünyasına kazandırılmasına öncülük edeceklerini söyledi. Bundan sonraki aşamada kadın ve teknoloji konusunda da birlikte  proje üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Gümrükçü, “Kadınların iş yaşamına kazandırılarak hem ülkemizin iş gücünü geliştirmek hem de evlerde atıl duran kadın iş gücünün en temel ayırıcı özelliği olan çok yönlü kadın bakış açısını iş yaşamına dahil edilmesini sağlamak istiyoruz. Bu anlamda İZİKAD ile kapsamlı bir protokol yaptık, kadınların çalışmaya, iş yaşamına atılmaya, kadın girişimciler olarak hayata katkı sağlayamaya ihtiyacı var. Biz bundan sonra hep birlikte bu hedef için çalışacağız” diye konuştu. 

Yorumlar (0)