banner773

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan Başkan Utku Gümrükçü'ye Övgü Dolu Sözler

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Arı Gibi Petek Petek, 500 Günlük Emek” başlığı altında topladığı ilk 500 günlük çalışmalarını bu kez İYİ Parti il ve ilçe örgütüne anlattı.

YEREL 30.09.2020, 11:10
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan Başkan Utku Gümrükçü'ye Övgü Dolu Sözler

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, görevde bulunduğu ilk 500 günde gerçekleştirilen proje ve hizmetleri CHP örgütünden sonra millet ittifakının diğer bileşeni olan İYİ Parti İl ve İlçe örgütüne anlattı. Belediye Meclis salonunda düzenlenen “Arı Gibi Petek Petek, 500 Günlük Emek” başlıklı sunuma İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Karaman, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan, il ve ilçe ile kadın ve gençlik kolları yöneticileri katıldı. Başkan Gümrükçü görseller eşliğinde 500 günde yapılan kurumsallaşma çalışmaları, fiziki ve sosyal yatırım projeleri ve mali tablo hakkında bilgi verdi, devam eden projeleri anlattı.

Başkan Gümrükçü: “Çiğli kent haline geliyor”

Başkan Utku Gümrükçü, hizmetlere belediyenin eksik yönlerini güçlendirerek devam ettiklerini belirterek “Çiğli Belediyesi’nin geçmişten getirdiği birçok sorunu var. Kentin kuruluşu da çok parçalı olarak gerçekleşmiş. Çiğli kentinde bütünsellik yok. 8-9 ayrı mahallenin birleşmesiyle oluştuğu için kentleşmesi de zor. Kent haline getirmek için bazı çalışmalar başlattık. Öncelikle mali tablomuzu netleştirip ödemelerimizi gerçekleştirdik. Borçlarımızı kapattık. Gelecek yıl özel sektöre hiç borcumuz kalmayacak. Kurumsal yapımızı da düzenledik. Yeni müdürlükler kurarak ilerliyoruz. Eksik yönlerimizi güçlendirdik. Kadın ve çocuğa dönük hiçbir hizmet yoktu. Bizim önceliğimiz dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar oldu. Öte yandan belediyemiz dijitalleşiyor. E-imar ve E-ruhsat hizmetimiz başladı ve yakında dijital arşivimizi de kuruyoruz. Birçok projeyi hayata geçirdik ve yenilerini ekleyerek yolumuza devam ediyoruz. Yaptıklarımızı Millet ittifakının bir diğer bileşeni olan İYİ Parti ile paylaşmak istedik. Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Murat Karaman: “Dayanışma ruhu önemli”

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Karaman belediyecilik ile ilgili Utku Gümrükçü’nün örnek bir sunumunu izlediklerini belirterek “Bu etkinliğe katılmak çok anlamlı oldu benim için. İYİ Parti’nin il ve ilçe yönetiminin böyle bir sunumla bilgilendirilmesi çok önemli ve bu örnek hareket için Başkan Utku Gümrükçü’yü kutluyorum. Belediyecilik ile ilgili çok önemli bir özet dinledik. Ülkemizde CHP ve İYİ Parti arasında çok önemli dayanışma platformu kuruldu. Bu ittifak ve eklenecek platformlarla ülkemizin önünün açılacağını düşünüyorum. Mevcut dayanışma önemli ve devam etmeli” dedi.

Hüsmen Kırkpınar: “Başkan Gümrükçü Çiğli için şans”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da Başkan Utku Gümrükçü’nün İzmir ve Çiğli için bir şans olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Millet ittifakının bir belediye başkanı tarafından Türkiye’de ilk kez böyle bir toplantı yapılıyor. CHP’li belediye başkanının İYİ Parti il ve ilçe yönetimlerini davet edip yaptığı hizmetlerle ilgili bir sunum yapması çok önemli. Her il ve ilçe için şans olan bazı isimler vardır. Utku Gümrükçü Başkanın ismi belediye başkanlığı için ilk açıklandığında da çok iyi olur diye düşünmüştüm ve çevremle Çiğli'yi ayağa kaldıracak bir belediye başkanı geliyor demiştim. Bir insanın özgüveni yüksek ve ufkundaki hedefi belliyse geriye gayret kalıyor. Gayret de mükafatsız kalmıyor. Çiğli’de oturanlar için Utku Başkan bir şanstır ve bu şansı iyi değerlendirmek için bütün Çiğlililerin Başkan Utku Gümrükçü’ye destek olması gerekir. Toplumun tüm kesimleriyle ilgili belediyede çalışma yapılmış. Millet ittifakının belediye başkanlarına destek olmak bizim boynumuzun borcu olmalıdır. Tevazu olsun diye demiyorum ama Çiğli büyük bir şans yakalamıştır. Utku Gümrükçü Çiğli’ye layık bir insandır. Onu Başkan seçtik ve işte 1,5 yılda yapılanlar önümüzde. Hizmetlerinde dokunulmayan hiç bir kesim yok. Camisinden Cemevine, kültür sanattan askıda yiyecek hizmetine, evinde temizlik, kişisel bakıma kadar binlerce insana dokunulmuş. On binlerce kap sıcak yemek vermek, gençlere dokunmak, problemlerine çare olmak bir belediye başkanından beklenendir. Sorunları bizimle paylaşmaları durumunda ittifakın bir tarafı olarak destek veririz. İş olsun diye kurulmadı temelinde büyük bir demokrasi yolculuğu var bu ittifakın. Başkanımız Utku Gümrükçü’ye böyle bir ortamı hazırlayıp, bileşen olarak İYİ Parti il ve ilçe yönetimini aydınlatıp bilgi verdiği için tüm çalışma arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Yorumlar (0)