İYİ Parti Heyetinden Başkan Seçer’e Ziyaret

Başkan Seçer, aralarında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat’ın başkanlığındaki İYİ Parti heyetini ağırladı. Seçer, “Bugün sizleri burada görmekten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mutluluk duyuyorum” dedi. İki farklı parti çatısı altında olunsa da aslında ortak bir paydalarının olduğunu belirten Seçer, “Biz Atatürk milliyetçisi insanlarız. Biz adaletten, hukuktan, demokrasiden, insan haklarından, refah toplumundan yana tavır koyan siyasetçileriz” diye konuştu.

YEREL 11.02.2021, 12:16 11.02.2021, 12:21
İYİ Parti Heyetinden Başkan Seçer’e Ziyaret

İYİ Parti milletvekillerinin TBMM gündemine ilişkin yaptıkları konuşmaları dinleyen Başkan Seçer, “Siz parlamentoda ne yaşıyorsanız bir başka versiyonunu biz burada Büyükşehir Meclisi’nde yaşıyoruz; ya da orada hangi uygulamaları izliyorsanız, Türkiye genelinde; bir versiyonunu da Mersin ölçeğinde bizler bunları derinden yaşıyoruz. Ama mücadele edeceğiz. Ülkemizi kalkındıracak olan, daha iyi bir gelecek hazırlayacak olan bizim fedakârca çalışmamız olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer’e heyet adına teşekkürlerini ileten Genel Başkan Yardımcısı Sunat da “Çok teşekkür ediyoruz Sayın Başkan. Bizi kabul ettiğiniz için, başarılar diliyoruz. Güzel hizmetlerinizin devam etmesini diliyoruz” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat’ın da aralarında bulunduğu İYİ Parti heyeti Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti.

İYİ Parti heyetinde; Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Üyesi Süleyman Çetin, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Ümmü Gülsüm Paksoy ve Mehmet Türe, İl Başkanı Mehmet Dutar, Ankara Milletvekili İbrahim Oral, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Mersin Milletvekilleri Behiç Çelik ve Hakan Sıdalı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve il yöneticileri yer aldı.  Ziyaret heyetini Başkan Seçer ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış kabul etti.

Ziyarette Başkan Seçer’e heyet adına teşekkürlerini ileten İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Dutar, heyetin üç gün sürecek programları bulunduğunu hatırlattı.

Ziyaret kapsamında Mersin’e gelen Genel Başkan Yardımcısı ve Başkan Seçer’in milletvekilliği döneminde mesai arkadaşı olan Sunat da heyet adına teşekkür etti. Sunat, “Çok teşekkür ediyoruz Sayın Başkan. Bizi kabul ettiğiniz için. Başarılar diliyoruz. Güzel hizmetlerinizin devam etmesini diliyoruz” diye konuştu.

Heyette bulunan milletvekilleri de Başkan Seçer’e kabulünden ve Mersin’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

“Refah toplumundan yana tavır koyan siyasetçileriz”

Yapılan ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren Başkan Seçer de “Daha önce Behiç vekilimiz, Şenol vekilimiz ile aynı çatı altında 23. dönemde ülkemize katkı sunmaya çalıştık. Tabi o zaman ki koşullarda, o zaman ki meclis aritmetiğinde ve Türkiye'nin gündeminde omuz omuza iktidara karşı mücadele eden iki partinin mensuplarıydık. Ama işte gördüğünüz gibi üzerinden geçen zaman dilimi içerisinde Türkiye'de siyasal dengeler değişti, Meclis aritmetiği değişti, Meclis’te temsil edilen siyasi partiler farklılaştı. Bugün sizleri burada görmekten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mutluluk duyuyorum. O gün de aslında ortak paydamız aynıydı. Bizim temel prensiplerimiz çok net. Biz Atatürkçü insanlarız. Biz milliyetçi insanlarız. Biz Atatürk milliyetçisi insanlarız. Biz adaletten, hukuktan, demokrasiden, insan haklarından, refah toplumundan yana tavır koyan siyasetçileriz” dedi.

“Genel Başkan Akşener, partili partisiz herkesin saygısını kazanmış bir siyasetçi”

Farklı siyasi çatılar altında Türkiye adına mücadeleler sürdürülse de iki parti olarak bir arada olmanın çimento görevi gören temel bir prensip olduğunu söyleyen Seçer, “Türkiye'nin bu iki siyasi yapıya çok ihtiyacı olduğunu görüyorum, bir siyasetçi olarak. Bu hassasiyetle görev yapıyorum. Bu hassasiyetle çok değerli Sayın Genel Başkan’ın çalışmalarını ki; Sayın Genel Başkan Meral Akşener, o dönemde de parlamentoda da Meclis Başkanvekili seçildi, çok saygı duydum. Ben iki dönem çalıştım kendisiyle. Meclis kürsüsünde meclisi son derece adaletli yönetirdi. Çok adil yönetirdi. Partili, partisiz herkesin saygısını kazanmış bir siyasetçi. Bugün de benim açımdan aynı. Geçtiğimiz zaman içerisinde Sayın Başkan, milletvekili arkadaşlarımızla birlikte beni ziyaret ettiler. Çok da mutlu oldum. İl teşkilatınızla da son derece diyaloglarımız sıcak, son derece samimi, son derece birbirimize yardımcı olan tavır içerisindeyiz” diye konuştu.

“Ülkemizi kalkındıracak olan bizim fedakârca çalışmamız olacak”

Heyet içerisinde yer alan ve birlikte TBMM’de mesai yürüttüğü vekillerin de ender görülecek kimliklere sahip olduğunu dile getiren Seçer, “Çok farklı bir alan siyaset. Bu açıdan da böyle rahat çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Tabii ki ilçe teşkilatlarımız, il yöneticilerimiz, başkan yardımcılarımız, Anamur eski Belediye Başkanımız Sayın Türe birçoğunu hem siyaset, hem de sosyal hayattan tanırım. Yine meclis üyelerimiz. Her zaman yanımdalar, her zaman destekçimler, her zaman gelirler, giderler; bölgeleriyle ilgili, belediyenin hizmetleri ile ilgili katkı sunmaya çalışıyorlar. Bu da benim için önemlidir, değerlidir. Çünkü burada bir siyasal realite; farklı tabanlara hitap ediyoruz. Onların bakış açısı farklı olabiliyor, bana çok katkı sunabiliyor. Dolayısıyla hepsine çok teşekkür ediyorum. Bunu da Sayın Genel Başkanımıza iletmenizi rica ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak, Belediye Başkanı olarak, Mersin'de teşkilatlarınızla huzur içerisinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, zorlu süreci mücadele ederek atlatacaklarını belirterek, “Zor bir süreç, bunu söylememize gerek yok. Sayın vekillerimiz de, sayın başkanlar da bunu söyledi. Siz parlamentoda ne yaşıyorsanız bir başka versiyonunu biz burada Büyükşehir Meclisi’nde yaşıyoruz; ya da orada hangi uygulamaları izliyorsanız, Türkiye genelinde bir versiyonunu da Mersin ölçeğinde bizler bunları derinden yaşıyoruz. Ama mücadele edeceğiz. Sayın vekilimizin söylediği gibi çalışmak gerekiyor. Ülkemizi kalkındıracak olan, daha iyi bir gelecek hazırlayacak olan bizim fedakârca çalışmamız olacak. Buraya geldiğiniz için tekrardan teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda da başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)