İtalyan Konsolosa Edremit daveti

Belediye Başkanı Başdanışmanı Yusuf Karagöz ve İnsan Kaynakları Müdürü Tamer Acar, Edremit Belediyesi’ni temsilen İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio’nun davetlisi olarak İtalya Cumhuriyet Bayramı onuruna verilen kokteyle katıldı.

YEREL 13.06.2019, 16:12
İtalyan Konsolosa Edremit daveti

İtalya Cumhuriyet Bayramı için verilen davette Edremit’teki kültür turizmi adına önemli görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmede Edremit Körfezi’nden başlayan Türkiye’nin ilk kültür rotası olan Aeneas Kültür Rotası’nın, Avrupa Konseyi tescilli kültür rotaları listesine alınması için çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirten Başdanışman Karagöz, proje ile ilgili yerinde bilgilendirme yapmak için Konsolos Giorgio’yu Edremit’e davet etti.

Konuyla ilgili Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Aeneas rotasının başlangıcı olan Antandros’u yerinde incelemek üzere İtalya İzmir Konsolosu Sayın Valerio Giorgio’yu Edremit’imize davet ettik. Edremit artık yerli turistlerin yanı sıra yabancıların da ilgi odağı olmalı. Bunun için turizmin her kanadında gerekli çalışmaları ve görüşmeleri sağlıyoruz. Kültür turizmi de bunlardan bir tanesi, amacımız Aeneas Kültür Rotası’nı hayata geçirerek Avrupa’da bilinen ama ülkemizde yeni gün yüzüne çıkan bu değerlerimizi tanıtmak ve önemli bir kültür mirasını gelecek nesillere bırakmak." dedi.

Yorumlar (0)