İstanbul Yerel Yönetimler Sıfır Atık Kongre ve Sergisi’nde, Kartal Belediyesi Projelerine Yoğun İlgi

Kartal Belediyesi, İstanbul Yerel Yönetimler Sıfır Atık Kongre ve Sergisi’ne Katıldı

YEREL 15.10.2019, 11:20
İstanbul Yerel Yönetimler Sıfır Atık Kongre ve Sergisi’nde, Kartal Belediyesi Projelerine Yoğun İlgi

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesince düzenlenen "İstanbul Yerel Yönetimler Sıfır Atık Kongresi ve Sergisi"ne katılım sağlayarak, Kartal Belediyesi’nin çevre projeleri ve sıfır atık çalışmalarını anlattı. Katılımcılar, Kartal Belediyesi’nin ödüllü proje, kampanya ve çalışmalarının anlatıldığı sunumu, büyük bir ilgiyle takip etti.

 

Üst düzey bürokratlar, akademisyenler, İstanbul’un ilçe belediyelerinin katılım sağladığı program, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa Kampüsü Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

 

3 oturumdan oluşan programda; “Sıfır Atık Projesinin Farklı Ölçeklerde Analizi, Yerel Yönetimler Perspektifinden Sıfır Atık Projesi, Sivil Toplum Kuruluşları Perspektifinden Sıfır Atık Yönetim Sistemine Bakış” başlıkları katılımcılar tarafından masaya yatırıldı.

 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen İstanbul Yerel Yönetimler Sıfır Atık Kongresi ve Sergisi’nde yer alan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars da Kartal Belediyesi’nin çevre ve sıfır atık konusundaki ödüllü projelerini, katılımcılara anlattı.

 

Katılımcılar Kartal Belediyesi’nin; ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılarak toplanması ve geri kazanımı, e-atıkların toplanması, atık pillerin toplanması, atık cam kumbarası, bitkisel atık yağların toplanması, atık lastik, yağ ve akülerin toplanması, atık kâğıtların toplanması, çevre bilincini geliştirmeye yönelik faaliyetler, en temiz şehir yarışması, elektrikli ve elektronik atık kahramanları ödülü, katı atık karakterizasyonu çalışması, düşük karbon kahramanları ödülü, ‘7’den 70’e atığını getir kitabını götür’ kampanyası, ‘naylon poşete hayır’ kampanyası, ‘jiletler kutuya’ kampanyası, ‘kitaplar Kartal’dan okuması sizden’ kitap paylaşım projesi, enerji tasarrufu bilincini arttırma çalışmaları, ‘kartal enerjisini topluyor’ projesi bilgilendirme etkinliği, emisyon azaltma çalışmaları, tekstil atıklarının geri dönüşümü, solucan gübresi üretimi, MAREM projesi ve CIRC-PACK projesi gibi ödüllü proje, kampanya ve çalışmalarının anlatıldığı sunumu büyük bir ilgiyle takip etti.

 

Programın sonunda tüm katılımcılara plaket takdiminde bulunuldu.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)