İsmet İnönü Mudanya'da Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı, Mudanya Mütarekesi’nin başarılı devlet adamı İsmet İnönü, vefatının 46’ıncı yıldönümünde Mudanya’daki anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

YEREL 25.12.2019, 14:25
İsmet İnönü Mudanya'da Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın silah arkadaşı, ikinci Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin atıldığı Mudanya Mütarekesi’nin başarılı devlet adamı İsmet İnönü, vefatının 46’ıncı yıldönümünde Mudanya’daki anıtı önünde anıldı.

Anma töreni, Mütareke Meydanı’ndaki İnönü Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İnönü’yü anma programına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, CHP ilçe örgütü ve Mudanyalılar katıldı. Mudanya Mütarekesi’nin İsmet İnönü’nün kararlı ve dik duruşuyla kazanılmış siyasi bir zafer olduğuna değinen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “’İktidarda değil, itibarda kalmak önemlidir’ diyerek dünya tarihinde örneğine rastlanmayan bir şekilde ülkemizi tek partili dönemden çok partili döneme taşıyan milli mücadele kahramanı İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılışının 46. yılındayız. İsmet Paşa bir asker olarak oturduğu masadan Lozan’da Türkiye’yi temsil edecek bir diplomat olarak kalkmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin tüm kurucu kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)