İlk Bardacıklar Mecliste Görücüye çıktı

Güzelbahçe Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Güzelbahçe’nin en büyük köyü olan Payamlı Köyü’nde gerçekleştirildi.

YEREL 02.08.2019, 10:21
İlk Bardacıklar Mecliste Görücüye çıktı

Payamlı Köyü’nde yapılan meclistemevsimin ilk bardacıkları da meclis üyelerine ve konuklara ikram edildi.

‘Payamlı Köyü’ne üretici pazarı açacağız’

Mecliste konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bugün Bardacığın memleketi Payamlı Köyü’ndeyiz. Seçimlerden sonra ilk meclis toplantımızı yaptığımız Nisan ayında ikinci birleşimini Çamlı Köyümüzde gerçekleştirmiştik. Ağustos ayı meclis toplantımızı da Payamlı Köyü’müzde yapıyoruz. Bu ayın Payamlı için önemi 7.’sini düzenleyeceğimiz Payamlı Bardacık Festivali’ni yapıyor olmamız. 17-18 Ağustos tarihlerinde yapacağımız Bardacık Festivali artık ününü sınırlarının dışına çıkardı. Başka illerden insanlar tur düzenleyerek festivalimize geliyor. Hem Güzelbahçemizi gezip görmüş oluyor, hem Payamlı köyümüzün o güzel ve taze bardacığından yeme fırsatı buluyor.

Yerelden kalkınmanın en büyük ayağı köylerdir. Köylüyü destekler ve üretmesinisağlarsanız, köylü daha kaliteli ve verimli ürün elde eder. Biz göreve başladığımız günden bugüne kadar köylülerimizi hep destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. İsteklerini yerine getirmeye çalıştık. Çamlı’da Kadın Üretici Pazarı açtık. Yelki’deYelki Yöresel Pazarını açtık, ilk açtığımız pazarlardan Yaka Otantik Pazarı artık herkes tarafından bilinir ve en uğrak yer haline geldi. Şimdide de Meclis üyemiz aynı zamanda Payamlı’da bir festival yapılması önerisinin ilk fikir babası Sayın Memet Eren bir yazılı öneride bulundu. Payamlı Köyümüzde bir üretici pazarı kurulması talebi var. Bizde köylülerimize burada bir üretici pazarı kurma sözünü veriyoruz. Getirip ürünlerini pazarlarını kurup ürünlerini satabilirler.  Kooparatifler ülkemiz için önemli bir araç. Özellikle köylülerimiz kooparatifler üzerinden ürünlerinde zarar etmeden bu yolla satabiliyor. Bizde Payamlı, Küçükkaya ve Çamlı Köylerimizde olan Kooparatifler aracılığıyla köylümüze her türlü desteği vererek güçlenmelerini sağlıyoruz. Üretmeden bir ülkenin kalkınmasını hiç kimse beklemesin. Üretirsek büyürüz, üretirsek güçlü oluruz” dedi.

Yorumlar (0)