İdealtepelilerden Başkan Kılıç'a tam destek

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İdealtepe sakinleriyle bir araya geldi. Mahalledeki iki site ve bir evi ziyaret eden ve esnaflarla görüşüp sorunlarını dinleyen Kılıç’a, tam destek geldi.

YEREL 15.03.2019, 15:54 15.03.2019, 15:54
İdealtepelilerden Başkan Kılıç'a tam destek

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İdealtepe sakinleriyle bir araya geldi. Mahalledeki iki site ve bir evi ziyaret eden ve esnaflarla görüşüp sorunlarını dinleyen Kılıç’a, tam destek geldi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, seçim ziyaretleri kapsamında İdealtepe Mahallesi’ne bir dizi ziyarette bulundu. Kılıç önce esnaflarla görüşerek, sorunlarını dinledi. Daha sonra 92 yaşındaki Emine Akar’ın evine bir ziyarette bulunan Kılıç, Akar’ın hayır duasını aldı. Doğma büyüme İstanbullu olan Akar, “Çok şeyler gördüm. Atatürk hayattayken doğmuşum. Eski İstanbul artık yok ama olmasını çok isterdim. O güzellikler kalmadı ama Ali Başkan’a güvenimiz tam. Güzel işler yaptı ve inşallah yine yapmaya devam edecek. Desteğimiz onunla” dedi. Kılıç, teşekkürlerini iletirken doğum günü pastasını karşısında görünce duygulandı. 55 yaşına giren Kılıç’a sürpriz hazırlayan Emine Akar, Kılıç ile birlikte pastayı kesti.

KILIÇ’TAN KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

İdealtepe Eray Kent ve Mavi Kent sitelerini de ziyaret ederek kentsel dönüşüm sorunlarını dinleyen ve sorularını cevaplandıran Kılıç, “Ben buraya oy istemek için gelmedim, helalleşmek için geldim. Belki 5 yıl içerisinde bilmeyerek, istemeyerek sizleri kırmışızdır. Hepimiz insanız, mutlaka bizler de hata yapmışızdır. Hakkınızı helal edin. Ben sizin kardeşinizim, sizlerden biriyim, sorunlarınızı iyi biliyorum. İnşallah Allah imkan verir ve yeniden seçilirsek bu sorunlarınızı da çözeceğim. Yaptığımız hizmetlerden biraz bahsetmek istiyorum. Kentsel dönüşüm bizler için çok önemli. 3 mahallemizin kentsel dönüşüm planlarını çıkardık, inşallah 24 Mart’ta tapularını vereceğiz. Kentsel dönüşümde inşaat bitirme sigortası getireceğiz. Yağmur suyu sistemi, güneş enerjisi panelleri ve evlerin altına otopark sistemini de bu kapsamda kuracağız. Bu sistemi bu mahallelerimizde de uygulayacağız” dedi.

İdealtepe sakinlerine Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin de müjdesini veren Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi sizlere uzak kalıyor. Kültür merkezlerimizin de sayısını çoğaltmak istiyoruz. O yüzden yarın CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu ile Altayçeşme’de bulunan eski Organik Pazar alanında Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin temelini atıyoruz. En kısa sürede bitirip sizlerin kullanımına açacağız. Burada kadınlar için de bir kat ayıracağız, etkinlikler düzenleyeceksiniz. Yine bitmedi eksik kreşlerimizi de tamamlayarak sizlerin hizmetine sunacağız. Biliyorsunuz bir Tıp Merkezimiz var. Gururla söylemek istiyorum ki belediyeler bünyesinde Sağlık Bakanlığı’ndan onay alan tek merkeziz. Bu merkezimizde de faaliyetlerimizin kapsamını genişleterek hastane statüsüne geçmeyi planlıyoruz. Altıntepe’de Kadın Girişimcilik Mutfağı ve sosyal tesislerimiz de sizleri bekliyor. Siz teveccüh ederseniz yeni dönemde kalan projelerimizi ve eksikliklerimizi tamamlayıp Maltepemizi yaşanılabilir kentler sırasında daha üst noktalara taşımak istiyoruz.” (15.03.2019

Yorumlar (0)