“HAYDİ ÇOCUKLAR BİSİKLETLE OKULA” ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Sağlıklı Kentler Birliği üye belediyelerinden birisi olarak bisiklet kullanımının önemine değinmek, bisikletin etkin bir ulaşım aracı olduğu bilincini yaymak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla bugün Özel Bandırma Fen Bilimleri Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” projesi Etibank Kavşağından okullarına sürmesi ile gerçekleşti.

YEREL 26.09.2019, 12:09
“HAYDİ ÇOCUKLAR BİSİKLETLE OKULA” ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Proje Bandırma Belediyesi, Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü, Bandırma Özel Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ve BANBİS tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

Projeye destek vermek için Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok, Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi Meclis Üyeleri, Selim Panç, Aydın Yağar, Çevre ve Sağlık Komisyonu Meclis Üyeleri Cihan Yıldız, Zeynep Özgün, Belediye Meclis Üyesi Adem Yılmaz,  Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Güler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 

Etkinlik öncesinde konuşan Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi Belediye Meclis Üyesi Selim Panç: “ Bisiklet çevre dostu bir ulaşım aracıdır. Yapılan araştırmalara göre bisiklet süren öğrencilerin daha başarılı olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca bisiklet süren insanlar daha mutlu insanlardır aynı zamanda zararlı alışkanlıklardan uzak insanlardır. Bisiklet kullanmak insanların günlük yaşamlarında işine giderken, okuluna giderken kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar. Bisiklet kullanımı artık dünyada çok yaygın bir hale geldi. Zaman zaman basında görürsünüz bazı ülkelerin yöneticileri de bisiklet kullanırlar. Dilerim ki bisiklet kullanımı bizim ülkemizde de yaygınlaşır. Bu güzel etkinlikte emeği geçen ve katılan herkese çok teşekkür ediyor güzel bir gün olmasını diliyorum” dedi.

 

Etkinlik Öğrencilerin Eti Bank Kavşağından, okullarına yaklaşık 2 kilometre sürmesi ve sürüş sonunda okulda öğrencilere katılım sertifikalarının verilmesi ile tamamlandı.

 

Etkinliğe bisiklet sürerek katılan Bandırma Fen Bilimleri Okul Müdürü Tuğçe Karakaş: “Bandırma Fen Bilimleri Anadolu Lisesi olarak çocukların, gençlerin bulunduğu her türlü projede yer almaya hazırız. Güzel bir etkinlik oldu ben çok keyif aldım. Umarım bu daha yaygın bir şekilde yapılır. Böyle bir organizasyona bizleri davet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz” dedi.   

 

Sertifika töreni öncesinde etkinlik ile ilgili konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok: “Değerli arkadaşlar bugün bir farkındalığa imza attınız. Bu proje 2017 yılından bu dönemde yine Milli Eğitim Müdürlüğü, Bandırma Belediyesi ve BANBİS’in desteği ile bir farkındalık projesine imza attık. Böyle güzel bir etkinlik için siz değerli Özel Fen Bilimleri Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum katkılarından dolayı” dedi.

 

Etkinlik ile ilgili görüşlerini belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Güler: “Kıymetli öğrenciler gençlik içine düştüğü buhranları bu tür etkinlikler ile aşacak. Özellikle oluşturduğunuz BANBİS kulübü ile ilgili tüm herkese teşekkür ediyorum. Gençliğin boş kaldığında neler ile uğraştığını, ne kötü durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz. Böyle bir durumda sizin böylesine güzel ve faydalı bir etkinlikte boy göstermeniz çok önemli. Umarım bisiklet ileride de ulaşım aracınız olur. Projede emeği geçen katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmalar Belediye Meclis Üyesi Zeynep Özdemir’in konuşması ile devam etti: “Programın hazırlanışından bitişine kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz ebeveynler olarak gençlerimizi seviyoruz, güveniyoruz ve onlara geleceğimizi emanet ediyoruz. O yüzden spora yönelmeleri, çeşitli aktivitelerde bulunmalarını bir anne olarak da destekliyorum. Gençlerimizi seviyoruz ve onlara güveniyoruz” dedi.

 

“Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” projesi kapsamında düzenlenen etkinlik, katılan öğrencilere sertifikalarının verilmesi ile tamamlandı.

Yorumlar (0)