Güzelbahçeli Cumhuriyet Kadınları geçmiş dönem milletvekili 83 yaşındaki Göksel Kalaycıoğlu’nu yılın annesi seçti

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yılın annesi seçilen geçmiş dönem milletvekili Göksel Kalaycıoğlu’na,(83) Alaçatı’da yaşadığı evde yılın annesi plaketi sunuldu.

YEREL 12.05.2019, 08:47
Güzelbahçeli Cumhuriyet Kadınları geçmiş dönem milletvekili 83 yaşındaki Göksel Kalaycıoğlu’nu yılın annesi seçti

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’e sahip çıkan gençlerin eğitimine destek verdiği ve derneklerinin bu yöndeki çalışmalarına önemli katkılar sunduğu için, aldıkları karar doğrultusunda plaket sunumu gerçekleştirdiklerini söyledi. Öney, “Derneğimizin tüzüğü gereği her yıl bir Cumhuriyet kadınına yılın annesi ödülünü sunuyoruz. Sayın Kalaycıoğlu, göstermiş olduğu özveri ve bu yönde verdiği toplumsal mücadele ile örnek olmuştur. Kendisinin çocuğu yok, ama eğitime yaptığı katkılarla memlekete binlerce evlat yetiştirmiştir.”dedi.

Her gün bir şehit haberi geldiğini, annelerin yüreğine ateş düştüğünü de ifade eden Öney, “Gençlerimiz işsizken,  çalışanlar da emeğinin karşılığını alamazken vatandaşımız ve devletimiz borç batağındayken, mevcut yöneticiler, doymak bilmeyen ihtiraslarıyla saraylarda yaşamanın keyfini çıkarmaktadırlar. Artık herkes aklını başına alıp, Türkiye için kafa yormalıdır” diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaratmaya çalıştığı eğitimli, özgüveni yüksek, aydınlık görüşlü annelerin giderek çoğaldığına da dikkat çeken Öney, bunun da Cumhuriyet için umut verici olduğunu söyledi.

Öney, Türk Milletine Mustafa Kemal Atatürk gibi evlat veren başta Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelerin bu özel gününü kutladı.

Gençlere sevgimi ve emeğimi vermekten mutluyum


Yılın annesi ödülünü almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Göksel Kalaycıoğlu, “Cumhuriyet’in korunması ve geliştirilmesi konusundaki mücadelemi hep birlikte sürdüreceğimize inanıyorum. Gençlerin eğitimine katkı sunmaktan, sevgimi ve emeğimi vermekten çok mutluyum, Çünkü Atatürk’e ve Cumhuriyet’e bağlı gençlerin topluma faydalı bir yurttaş olarak yetişmeleri beni çok mutlu ediyor, emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum.”şeklinde duygularını dile getirdi.

Göksel Kalaycıoğlu kimdir?

Ankara’da 1936 yılında doğdu. Amerika’da yüksek tahsilini yaptı. 17 ve 18 dönemlerde Ankara milletvekilliği yaptı. Kadın haklarına yönelik konuşmaları ve önergeleriyle gündem yarattı. Kadınların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik yasa tasarılarının hazırlanmasına öncülük etti. Döneminde farklı alanlarda yaptığı çalışmalarla siyasete damgasını vurdu.

Yorumlar (0)