Güzelbahçe ‘de Hüzünlü Muhtarlar Günü Kutlaması

19 Ekim Muhtarlar Günü, Güzelbahçe’de törenle kutlandı.

YEREL 19.10.2021, 12:27
Güzelbahçe ‘de Hüzünlü Muhtarlar Günü Kutlaması

Maltepe Mahallesi Tabaoğlu Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, İstiklal Marşı okundu. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, muhtarlara Atatürk’ün çerçeveli fotoğrafını hediye etti.


Bu yıl hüzünlü bir muhtarlar günü kutladıklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Yalı Mahallemizin sevilen, sayılan, babacan muhtarı Erol Cengiz’i kaybettik. Bizler için büyük bir kayıp. 37 yıl muhtarlık yapmış bir nevi o mahallenin hafızası konumundaydı. Erol abimizi rahmetle anıyoruz.

Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Muhtarlık demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm üretilmesi demokrasinin işleyişine önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu zorlu pandemi sürecinde Muhtarlarımızın büyük desteğini aldık. Mahallenin gözü kulağı muhtarlarımız. Mahallelerimizin, köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, bütün kesimlerine hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten, toplumsal barış, özgürlük, eşitlik ve adalet gibi kutsal değerlere sahip çıkan muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Muhtarlar, daha sonra belediye geldi, Başkan İnce’yi ziyaret etti, çiçek verdi, ardından Güzelbahçe Kaymakamlığı’na giderek burada Kaymakam Bülent Bayraktar’ı ziyaret ettiler. Ardından Belediyenin düzenlemiş olduğu kahvaltıya katıldılar.

Yorumlar (0)