banner773

Güzelbahçe Belediyesi teröre karşı tek yumruk

Güzelbahçe Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

YEREL 02.10.2019, 18:54
Güzelbahçe Belediyesi teröre karşı tek yumruk

Güzelbahçe Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce yapılan  Belediye çalışmaları hakkında meclisi bilgilendirerek konuşmalarına başladı. Başkan Mustafa İnce’nin konuşmasının ardından söz alan CHP Grubu adına sözcü Aras Kaynarca belediye meclisinde 'terörü kınama' konusuna bir bildiri okudu. Bildiride ‘Bizler, bu meclis çatısı altında, parti kimliklerimizin de üstünde Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti ve İzmir halkı için sorumluluk almış, halkımızdan vekalet alarak bu koltuklara oturmuş meclis üyeleriyiz. Kuruluş amacı cumhuriyetimizi yıkmak, devletimizin bekasına, askerimizin, polisimizin ve halkımızın canına kast etmek olan, toplumsal birliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu hedef alan hangi terör örgütü varsa İzmir adına, halkımız adına kınamak ve lanetlemek bizlerin gurur duyacağı, onur duyacağı ilkeli bir harekettir.
Bunun içindir ki, bu tür hain terör örgütlerinin her eyleminde, mensubu olduğumuz   Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğiyle, partimiz ve   Güzelbahçe Belediyesi’nin birer üyesi olan bizler bu alçak terör örgütlerini her dönem lanetlemiş ve kınamışızdır.
Bu  alçak örgütlerden, daha 1 hafta önce 2 Mehmetçiğimizi Şehit eden PKK, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastetmiş, asker, polis, sivil, kadın, çocuk demeden 10 binlerce vatandaşımızı katletmiş, alçak ve hain bir terör örgütüdür. Bizim CHP olarak bu konuda hiç bir zaman kafa karışıklığımız yada tereddütümüz olmamıştır.’

‘Doğa düşmanı bir terör örgütü’
‘İzmir'de ve Ege Bölgesinde çıkan orman yangınları, inanıyoruz ki bu çatı altında birlikte çalıştığımız her meclis üyemizin yüreğini yakmıştır.  İzmir'in ormanları, o bölgede yaşayan binlerce canlı yok olmuş, insanlarımızın malları zarar görmüş ve yerine belki de on yıllarca geri koyamayacağımız bir flora yok olup gitmiştir. Terör örgütünün sebep olduğu anlaşılan bu yangınlarda, doğamızı, canlılarımızı, İzmir'imizin ve çocuklarımızın geleceğini kundaklayan terör örgütünü, CHP Grubu olarak bir kez daha lanetliyor, bu türden alçak eylemlerle bizleri yıldıramayacaklarını, korkutamayacaklarını meclisimiz ve kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz. 
 
Aslında bugünkü konuşmamızda, kimlerin iktidarlarını korumak uğruna terör örgütleri ile pazarlıklar yaptığını, ortaklıklar kurduğunu, gizli anlaşmalar yaptığını, valilere teröristlere karışmayın talimatları  verdiğini, seçimlerden önce terörist başının mektubunu devlet televizyonlarında okutturarak medet umduğunu uzun uzun anlatabiliriz.’

‘Teröre karşı ortak dil’

‘Ancak ne bu konular üzerinden, ne de orman yangınları üzerinden meclisimizde gerginlik yaratmak, kavga etmek, meclisimizin yetkisinde ve gündeminde olmayan konular üzerinden siyasi bir rant sağlamaya çalışmak, bizim işimiz değil. Eğer birbirimizi terör üzerinden suçlayarak, birbirimizi yaralayarak, ortak bir yol bulmak yerine siyasi tartışmalarda kaybolursak, bu kente ve halkımıza en büyük zararı bizler vermiş olur ve terör örgütlerinin yaratmak istediği ortamı da birbirimize yaşatmış oluruz.  

Terör, siyaset malzemesi yapılmayacak kadar hassas bir konudur. Siyasi rant sağlamak için bir dönem terör örgütleriyle pazarlıklar yapmak, başka bir dönem tüm muhalefeti terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışmak bu ülkeye zarar verir. Siyaset uğruna ülkede kavga ve çatışma ortamı yaratır.  

Biz CHP Belediye Meclis Grubu olarak çağrıda bulunuyor ve son söz olarak diyoruz ki;
Belediye meclisimiz tüm üyeleriyle birlikte, adı ister PKK ister İŞİD yada FETÖ veya her ne olursa olsun, tüm terör örgütlerini amasız fakatsız lanetleme konusunda aynı noktadadır. İzmir halkı bizlerden tartışma, kavga ve suçlama değil hizmet beklemektedir. Bunun bilinciyle, CHP grubu olarak, meclisimizde yer alan diğer siyasi parti gruplarıyla birlikte kentimize ve ilçemize hizmet etmek için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.
Ak Parti ve İYİ Parti’de görüş birliği içinde olduklarını ifade ettiler. Güzelbahçe Belediye meclisi görüş birligi içinde terörü kınadı.

Yorumlar (0)