GÜNDÜZLER'DE AHMET ATAÇ COŞKUSU

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın seçim iletişim merkezleri, coşku ile açılmaya devam ediyor. Gündüzler Mahallesi’nde gerçekleşen açılış törenine vatandaşlar yoğun katılım gösterirken Başkan Ataç, “Herkes burada kol kola, omuz omuza ve yan yana geliyor. Adeta Türkiye’de yapılmak istenen kutuplaştırmaya ve ayrıştırmaya inat örnek oluyoruz” diye konuştu.

YEREL 16.03.2019, 14:47 16.03.2019, 14:47
GÜNDÜZLER'DE AHMET ATAÇ COŞKUSU

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, seçim iletişim merkezlerinin açılışlarını kentin çeşitli noktalarında vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleştirmeye devam ediyor.

            Gündüzler Mahallesi’nde düzenlenen açılış töreni de coşku dolu bir ortamda gerçekleşirken etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

HER ZAMAN BİR ARADA OLDUK

            Etkinlik alanına Gündüzlülerin alkış ve tezahüratları eşliğinde giren Başkan Ataç, vatandaşlar ile tek tek selamlaşmasının ardından yaptığı konuşmaya birlik ve beraberlik vurgusu yaparak başladı. Başkan Ataç, “Buradaki bu büyük katılım o kadar güzel ve önemli ki… Siyasi görüş, mezhep, etnik köken fark etmeksizin herkes burada kol kola, omuz omuza ve yan yana geliyor. Adeta Türkiye’de yapılmak istenen kutuplaştırmaya ve ayrıştırmaya inat örnek oluyoruz. Gündüzler Belediyesi kapatıldığında çok üzülmüştüm çünkü en kötü belediye başkanı, olmayan belediye başkanından daha iyidir. Görev bize düşünce de en iyi şekilde yapmak boynumuzun borcuydu. Muttalip ve Çukurhisar Belediyeleri de aynı şekilde kapatıldı. O zaman, ‘Buralardan hiçbir zaman ayağımı kesmeyeceğim, vatandaşlarımız belediyesiz kalmış hissetmeyecek’ dedim. Bugünlere de böyle geldik, her zaman bir arada olduk” dedi.

BU TOPRAKLARA ZARAR VEREMEYECEKLER

            Konuşmasının devamında bölgeye yapılmak istenen kömürlü termik santral konusuna değinen Başkan Ataç, “Bakın, Türkiye’deki hava kirliliği ile ilgili raporlarda korkunç rakamlar var. Öte yandan ülkemizin en temiz havaya sahip şehirlerinden biri de Eskişehir. Bu güzel havayı bile bile kirletmek üzere kalktılar, kömürlü termik santral yapmak istediler. O günlerde 60 genç kadın çiftçimiz ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gittik. Orada konuşan bir kadın çiftçimiz, “Biz iş istemiyoruz, aş istemiyoruz. Bizim toprağımıza dokunmayın yeter” dedi. O sözleri asla unutamam, ne güzel tarif etti. Biz de bu güzel topraklara dokunmalarına izin vermeyeceğiz, çok önemli mahkeme sonuçları da elde ettik. Buradan bir kez daha sesleniyorum; ey yetkililer! Bizim havamızı, toprağımızı, yüzümüzü karartmayın. Bu işin yapıldığı çok güzel, sağlıklı, zararsız örnekleri var. Avrupa artık kömürlü santralleri birer birer kapatıyor. Bu topraklar öyle kolay kazanılmadı, kimsenin babasının malı değil. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mücadelesi ile şehit kanları ile kazanıldı. Bu topraklara zarar veremeyecekler” ifadelerini kullandı.

TARAF OLDUĞUMUZ TEK ŞEY MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

            Başkan Ataç daha sonra belediyecilik anlayışında eşitlik ilkesi olduğunu ifade ederek, “Biz belediye başkanlığımızda rozetlerimizi çıkartır ve her vatandaşımıza eşit biçimde yaklaşırız. Bizim derdimiz hiçbir zaman a ya da b partisine oy veren vatandaşımız olmadı. Bizim derdimiz, bu ülkeyi iyi yönetemeyenler ile. Bu derdimizi de gittiğimiz yerlerde dile getirmeye devam edeceğiz. Bakın, bizim taraf olduğumuz tek şey Mustafa Kemal Atatürk ve onun aydınlık yoludur. Yolumuz açık olsun arkadaşlar” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’Yİ AYDINLIĞA TAŞIYACAĞIZ

CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar ise konuşmasında, “Bir seçime gidiyoruz ve bu süreçte ülkemizin içinde olduğu durumu anlatıyoruz. Bu durumu hepiniz zaten iyi biliyorsunuz. Televizyonda sürekli toplumu ayrıştırmaya çalışan söylemler dinliyoruz. Bu söylemler ülkemizin gerçekleri değil. Ben biliyorum ki Türk insanı bunlara hiçbir zaman prim vermedi ve vermeyecektir. Bu sözlere itibar etmeyiniz. Sizlerin 31 Mart’ta sandığa gitmenizi ve sandıklara sahip çıkmanızı istiyoruz. Sizlerin destekleri ile 31 Mart’ta Türkiye’yi aydınlığa taşıyacağız” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN BİR KENTTE YAŞIYORUZ

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de “Verilen kaliteli hizmete tüm hemşehrilerimin sahip çıkacağına inanıyorum. Daha önce başka partilere oy vermiş de olabilirsiniz. Önümüzde bir yerel seçim var ve bu seçimde siz, nasıl bir şehirde ve ilçede yaşamak istediğinizi seçeceksiniz. Ülkede işler iyi gitmiyor. Bunu markete, pazara gittiğinizde ya da evinize gelen faturalardan görüyorsunuz. Her şeye zam geliyor fakat kazancımız artmıyor, azalıyor. Birileri, ülkede kriz olmadığını ve her şeyin çok iyi gittiğini söylüyor. Mutsuz bir toplum haline geldik, her evde 1-2 işsiz var. Siz de tarım ile uğraşıyorsunuz, girdi maliyetleri o kadar arttı ki kazanamıyorsunuz. Öte yandan bizler, başarı ile yönetilen ve tüm Türkiye’ye örnek olan bir kentte yaşıyoruz. Çevre illerde yaşayan akrabalarınız geldiklerinde size ne diyor? Ne kadar şanslı olduğumuzu söylüyor, değil mi? Bu şehirde 1999 yılından beri sizler için çalışan ve kentimizi kalkındıran iki kişi var. Düğününüzde, cenazenizde yanınızda olan belediye başkanlarımız var. Ben inanıyorum ki hemşehrilerim, başkanlarına bu seçimde de sahip çıkacak” dedi.

ESKİŞEHİR KAZANACAK

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise “Türkiye’nin bugün iki önemli meselesi var. Birincisi demokrasi meselesi... Birileri bizleri kutuplaştırmaya çalışıyor, en büyük sorunumuz bu. İkinci problemimiz ise yoksulluk, hayat pahalılığı ve işsizlik. Bunu herkes yaşıyor. Bu meseleleri çözmek için 31 Mart bir fırsat. Burada bulunan bir başkanımız, hocaların hocası Yılmaz Büyükerşen. 4 dönemdir, 20 yıldır bu şehirde kimseyi ötekileştirmedi, herkesi kucaklayıp hizmet verdi. Seçildiği gün rozetini çıkardı ve halkımız bu yüzden kendisini defalarca seçti, yine seçecek. Bir diğer belediye başkanımız Ahmet Ataç, kendisini anlatmayayım siz daha iyi biliyorsunuz. Gündüzler her ne kadar bir mahalleye çevrilse de halen bir belediye gibi yönetilmesini sağlayan kişi Ahmet Ataç’tır. Aynı şekilde Sayın Ataç da kimseyi ayırmaz, hepimize insan diyerek bakar ve kucaklar. 31 Mart’ta bizler de hem ilçelerimiz de hem de Eskişehir’de kardeşliğin bayrağını yeniden göndere çekeceğiz. Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç, Kazım Kurt ve diğer adaylarımız kazandığında herkes kazanacak, Eskişehir kazanacak” dedi.

KIRSAL KALKINMADA DA ÖRNEK ŞEHİR OLACAĞIZ

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise “Türkiye’de Konya’nın ardından en çok köyü olan Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Tam 544 köy, mahallemiz oldu ve bana bağlandı. Ben bundan çok memnunum. Eskişehir’i örnek bir şehir haline getirdik, şimdi de örnek köyler, mahalleler nasıl olur, bunu göstereceğiz. Sizlerin de desteği ile şehrimizin en verimli topraklarına yapılması planlanan kömürlü termik santrale izin vermeyeceğiz. 31 Mart’tan sonra çiftçimizi daha fazla destekleyecek ve Eskişehir’i kırsal kalkınmada da örnek bir şehir haline getireceğiz. Ben her zaman bu bölgenin, şehri ve ülkeyi doyuracak yetiştiricileri ile gurur duyuyorum. Verdiğiniz emeklere de teşekkür ediyorum. Her noktası ile Eskişehir’imize 1 Nisan sabahı yeniden güneşler doğacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gündüzler seçim iletişim merkezinin açılışı kesilen kurdele ile gerçekleştirildi. Mahalle sakinleri de Başkan Ataç ve Başkan Büyükerşen’e gerçekleştirdiği çalışmalar için teşekkürlerini iletti.

 

Yorumlar (0)