Gökhan Yüksel: Bölgeye, olaylara ve projelere vâkıf olan bir arkadaşınızım

Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Gökhan Yüksel yerel basının sorularını yanıtladı

YEREL 27.11.2018, 11:24 27.11.2018, 11:24
Gökhan Yüksel: Bölgeye, olaylara ve projelere vâkıf olan bir arkadaşınızım

CHP Kartal İlçe Başkanlığı, 2019 yerel seçimleri öncesi tüm Belediye Başkan Aday Adaylarını düzenlediği basın toplantısında tanıttı. Yerel basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Gökhan Yüksel, Kartal’a ve belediyeciliğe hakim biri olduğunu belirterek “Güçlü bir yerel yönetim modeline ülkenin ihtiyacı var. Yerel yönetimlerin güçlenmesi gerekiyor. Bütçelerinin güçlenmesi gerekiyor. Maalesef yerel yönetimlerde bütçe gelirleri sınırlı, gider ise gün geçtikçe artıyor” dedi.

Kartal’a ve belediye yöneticiliğine hakim olduğunu belirten Ekonomist Gökhan Yüksel, “Kartal’da 5 yıldır belediye meclis üyesiyim ve bu süre içerisinde encümen üyeliği ve encümen başkanlığı yaptım. Son 2 yıldır belediye başkan yardımcılığı, 6 aydırlıda İBB meclis üyeliği görevinde bulundum. Kısacası belediye yönetim görevlerinde bulundum. Bu yüzden belediye ve Kartal’a hakim olduğumu düşünüyorum. Adaylaştığımızda tabii ki Kartal’a dokunacak ve güzelleştirecek projelerimiz var. Bunun boyutu İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ni kazandığımızda daha büyük olacaktır” İfadelerinde bulundu.

“Yatırımlarımızda sadece futbol olmayacak, tüm branşlara yatırımlarımız olacak”

Basın mensupları tarafından yöneltilen, amatör spor branşları ile ilgili soru üstüne konuşan Ekonomist Gökhan Yüksel, “Bizde gençliğimizde sporla ilgilendik ve ilgilenmeye devam ediyoruz. Spor tabii ki sadece futbolla ibaret değil. Bunun basketbolu, hetbolu gibi güreşi ayrı ayrı spor branşları var. Gençlerimizin uyuşturucudan ve kötü alışkanlıklarından uzaklaşmasına olanak sağlıyacak, imkanları arttıracağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Yatırımlarımızda sadece futbol olmayacak, tüm branşlara yatırımlarımız olacak, bundan emin olabilirsiniz” dedi.

“Hem bölgeye, hem olaylara, hem de projelere vakıf olan bir arkadaşınızım”

Yalı, Yunus ve Topselvi bölgesinde planlanan projelere değinen Yüksel, “Yalı, Yunus ve Topselvi Mahallelerinde hizmetlerimiz sınırlı kaldı. Bir belediye yöneticisi olarak da bunu söylüyorum. Fakat yeni dönemde hayata geçireceğimiz olgunlaşmış, projelerimizde vardı. Belediye başkanlığımızda özellikle yapacağımız projelerde var. Bu projelerden bir tanesini İBB’de takip eden bir arkadaşınız olarak da söyliyeyim. Topselvi muhtarlığının 500 metre aşağısında, Atatürk Parkı’nın karşısında 500 metrekare alanı kreş yapalım dedik. Büyükşehir Meclis Üyelerini ikna edemedik. Meclis’te konuşmayıda ben yaptım. Buranın kreşe ihtiyacı olduğunu anlattım. Muhtarından mahallelisine, gazetecisine kadar; herkes burayı kreş olarak görmek istiyor. Fakat oradaki alan refüj alanıydı, refüj alanını bir türlü kreş alanına çeviremedik. Bazen siyasette size izin vermiyor. Siyasetin bazı kötü yanları ortaya çıkıyor. Belki o arkadaşlarımız buraya hakim olsaydı, yerinde inceleselerdi, olumsuz değil olumlu kara vereceklerdi. Yalı Mahallesine doğru 1.1 dönümlük bir belediyenin bir arsası var ve buranın projesi hazır. Etüt ve Proje Müdürlüğü’de bana bağlıydı. Belediye Başkanlığımda çok hızlı bir şekilde, ilk yapacağımız iş bu olabilir. Bunun detaylarıda var, fakat burası proje tanıtım toplantısı olmadığı için çok kısa geçiyorum. Hem bölgeye, hem olaylara, hem de projelere vâkıf olan bir arkadaşınızım” şeklinde konuştu

“Ülkenin güçlü bir yerel yönetim modeline ihtiyacı var”

Yerel yönetimlerde yaşanan gelir-gider bütçe sorunları üzerine konuşan Ekonomist Gökhan Yüksel, “Ülkenin güçlü bir yerel yönetim modeline ihtiyacı var. Yerel yönetimlerin güçlenmesi gerekiyor. Bütçelerinin güçlenmesi gerekiyor. Maalesef yerel yönetimlerde bütçe gelirleri sınırlı, gider ise gün geçtikçe artıyor. Bu sadece Kartal Belediyesi ile ilgili değil, bütün yerel yönetimler ile ilgilidir. Vatandaşın en kolay ulaşabildiği mecra, kendi mevcut ilçe belediyesidir. Vatandaş en ufak sorununu belediyeye aktarır. Bu yüzden güçlü bir iletişim ağını kurmayı planlıyorum. Fakat buda beklentileri çok yukarıya doğru çekiyor. O yüzden bütçelerin daha da büyümesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 23 milyar TL gibi devasa bir bütçesi var. Fakat gelir sürekli aşağıda kalıyor. 2017, 2018, 2019’da da gelir ve gider arasındaki bütçe açığı gitgide uçurum noktasına geliyor. 2017’de 5 milyar, 2018’de 5 milyar toplamda 10 milyar gibi bir bütçe açığı var. Bu yılda 5 milyar gibi bir bütçe açığı öngörüldüğünde 3 yılda devasa bir borçlanma ortaya çıkıyor. Bunun temel nedeni belediyelerden beklentilerin gün geçtikçe artması, gelirinin kısıtlı kalmasıdır. Bu TBMM’de çözülecek bir promlemdir” diye konuştu.

Yıkılan stadyum alanı ile ilgili gelen bir soru üzerine konuşan Yüksel, “Dönüşüm hızlıca devam ettiği sürece, oluşan alanlarda Kartal’ın daha güzel projelerle karşı karşıya kalacağını söyleyebilirim. Yıkılan stadın yerine, cazibe merkezi olacak bir çarşı yapılabilir. Zaten projeler arasında var. Yeni oluşacak alanlarla ilgili cazibe merkezi kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Daha aydınlık, modern bir Kartal’a çabalarımızla ulaşacağız” dedi.

“Hastene konusunda Belediye olarak, Sağlık Bakanlığına uygun yer gösterebiliriz”

Son olarak Kartal’da ki hastane sıkıntısına değinen Ekonomist Gökhan Yüksel, “Gelirin az, giderin çok olduğu bir ortamda İlçe belediyesinin bir hastane kurması zor. Fakat tabii ki yapılabilir. Ülkenin bir Sağlık Bakanlığı var. 2019 bütçesi yaklaşık 48 milyar TL’dir. Yerel yönetim olarak, onlara uygun bir yer gösteririz. Sağlık Bakanlığına ve İl Sağlık Müdürlüğüne uygun şartlar hazırlanır. Eksik olan hastane yapılır. Fakat belediye olarak ne yaparsınız dediğinizde; belediye sağlık hizmetlerini daha uygun bir ortama getirip, poliklinik hizmetlerini büyütebiliriz. Artık yerel yönetimlerde çocuk, yaşlı, engelli bakım hizmeti diye birşey var. Bu hizmetlere daha çok yatırımlar yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)