banner773

Genelge sonrası ilk nikah: Ünlüler akın etti!

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine, "Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler" konulu genelge göndermesinin ardından Sarıyer’de ilk nikahlar kıyıldı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde belirlenen kurallarla kıyılan nikahlara katılanların arasında ünlü isimler de vardı.

YEREL 16.06.2020, 17:17
Genelge sonrası ilk nikah: Ünlüler akın etti!

Kontrollü normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte nikah merasimleri de 15 Haziran'dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde başladı. Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi de pandemi sürecinden sonra bugün ilk nikahlara ev sahipliği yaptı. Mümkün olduğunca açık havada kıyılan nikahlarda maskeler takıldı, davetlilerin teker teker ateşi ölçüldü. Merasim süresince gelin, damat, şahit ve nikah memuru da maske taktı. Salonda kıyılan nikahlarda ise yine 1 metre mesafe olan koltuklarda oturularak sosyal mesafeye dikkat edildi.

GELİN VE DAMATLAR HEM BURUK HEM DE MUTLU

Süreçten dolayı düğünlerini ertelemek zorunda kalan gelin ve damatlar duygularını şöyle ifade etti; “Maskeli nikah kıyılması çok tuhaf ama yine de sağlıklı olduğumuz için mutluyuz. Planladığımız tören eğer böyle giderse olamayacak. Birbirimize bağlı bir toplumuz. Bu dönemi atlatıp güzel dönemler yaşayacağımıza inanıyoruz.”

ÜNLÜ İSİMLER ŞAHİT OLDU

Merkezde kıyılan nikahlara ünlü isimler de katıldı. Arkadaşlarının nikahına katılan Tanju Çolak, Alişan ve Gökhan Keser korona önlemlerine dikkat çekti.  Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin sosyal mesafeye uygun şekilde hizmet vermesine dikkat çeken eski futbolcu Tanju Çolak; “Buranın bu kadar güzel dizayn edileceğini düşünmemiştim. Bugünlerde vaka sayımız yükseliyor. Bu dönemde birbirimize karşı saygı duymamız gerekiyor. 100 kişiden 80 kişi maske takıp 20 kişi takmıyorsa zaten olay bitmiştir. Kişisel hijyene dikkat etmek bu kadar zor değil. Bu işin şakası yok. Burada şu an herkes maske takmış. Hayatı devam ettirmek istiyorsak kurallara uymamız gerekiyor” dedi.

Nikah şahidi olan Alişan ise; “Değişik bir ortam, herkes maskeli. Koltuklar sosyal mesafeye uygun şekilde. Tehlike geçti diyene kadar böyle yaşamaya devam edeceğiz. Korktuğumuz şey başımıza geliyor gibi. Vaka sayıları artıyor. Lütfen herkes maske takmaya, sosyal mesafeye ve hijyene özen göstersin.”

Davetliler arasında yerini alan oyuncu ve şarkıcı Gökhan Keser de alınan önlemlerle alakalı şunları söyledi; “Böyle anlarda zor olsa da sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor. Bu süreçte olabildiğince evden çıkmıyorum. Mümkün olduğunca maskelerimizi takıp önlemlerimizi alıp korunmalıyız.”

ŞÜKRÜ GENÇ; “BUGÜNLERİ HİÇ UNUTMAYALIM”

Genelge yayınlanmasının ardından ilk nikahını kıyan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de yaptığı konuşmada yine eskisi gibi kalabalık kıyılacak nikahların alacağımız tedbirler doğrultusunda yakın olacağı mesajını verdi. Başkan Genç şöyle konuştu; “Eskiden gençleri sarıp sarmalıyorduk. Bizim geleneksel düğünlerimiz samimi bir şekilde geçiyor. Şu an burası maskeli balo gibi. Başından beri önlemler alabilseydik bu şekilde olmazdı. Gençlere nikah sırasında da söylüyorum. Her ödenen ağır bedelden sonuç çıkartmamız lazım. Bugünleri hiç unutmamak lazım. İnsanlar maskeli dolaşmayı hiç istemezler tabi. Yine cıvıl cıvıl, her şeyiyle coşkulu olması en büyük dileğim. Biz Sarıyer’de koronavirüs süresince en az hasarla çıkabildik. Bunda herkesin olumlu çok büyük payı var. Sahada birlikte çalıştığımız 1.650 arkadaşıma temizlikçisinden başkanına kadar hizmetlerini eksik etmeden çalışana bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çok kısa süre sonra normal yaşama döneceğiz ve burası yine Sarıyerlilerin koşa koşa gelip nikah için tercih ettiği yer olacak. Tüm insanlığın aynı sıkıntıları bir daha yaşamaması dileğiyle. Sık sık söylediğim bir şey var ki; aklımızı başımıza alıp şu günleri atlatalım.”

Yorumlar (0)