banner754

Kuşadası Belediyesi: “Gazetecilik değil tetikçilik yapanlarla yargıda hesaplaşıyoruz”

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Kuşadası Belediyesi hakkında gerçek dışı haber yapan kişiler ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Kuşadası Belediyesi’ni ve yöneticilerini yalan ve iftira yolu ile yıpratmaya çalışan kişiler ile yargı yoluyla hesaplaşacaklarına dikkat çekti.

YEREL 21.06.2021, 14:01 21.06.2021, 15:49
Kuşadası Belediyesi: “Gazetecilik değil tetikçilik yapanlarla yargıda hesaplaşıyoruz”

 Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunu ‘doğru’ bilgilendirmek gibi önemli ve vazgeçilmez bir görevi bulunan gazetecilik mesleği ne yazık ki, iletişim fakültelerinin birinci sınıfında öğretilen ‘basın meslek ilkeleri’nden dahi bihaber olan kişilerin elinde ciddiyetten, inandırıcılıktan ve saygınlıktan uzak bir hal almaktadır. En basit anlatımıyla ‘gazeteci haberi doğru kaynaktan almakla yükümlüdür.’ Gerçek belgelere dayanmadan, kulaktan dolma bilgilerle, şahsi veya siyasi çıkar elde etmek amacıyla yapılan; karalama ve yıpratma dışında bir amacı bulunmadığı aşikâr olan “şeye” gazetecilik değil, olsa olsa tetikçilik denebilir.

BÜLENT ÖZİPEK’İN YALAN HABERLERİNİN KARŞILIĞI HAPİS CEZASIDIR

Son zamanlarda Kuşadası Belediyesi ile ilgili olarak bazı yayın organlarında yer alan ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan kimi haberleri (!)  kaleme alan kişiler için de aynı durum söz konusudur. Bülent Özipek adlı şahıs, maddi talepleri ve beklentileri “etik dışı” bulunması nedeniyle karşılanmadığı için kurumumuzu, başkanımızı ve belediye personelini hedefe koyarak yalan ve iftiraya dayalı yayınlarına devam etmektedir. Kendisi hakkında tarafımızdan onlarca kez yasal işlem başlatılmış olmasına rağmen bu tavrından vazgeçmeyen Bülent Özipek’in yalanları artık sınırı aşmış ve kendisine hapis cezası yolu görünmüştür.

Kendilerini akıllı sanan ve ‘çamur at, izi kalsın’ anlayışı ile hareket eden bu kişiler, demokratik yaşamın en önemli unsuru olan gazetecilik mesleğinin saygınlığına gölge düşürdükleri gibi kendilerini rezil rüsva etme konusunda da en ufak bir beis görmemektedirler. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın, “gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.” Kuşadası Belediyesi olarak,  gerek kurumumuzu gerekse de yöneticilerimizi yalan ve iftira yolu ile yıpratmaya çalışan kişilerin hak ettikleri cezayı almaları için tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

Yorumlar (0)