banner773

Filiz Ceritoğlu Sengel: Kadınların eşitliği ve özgürlüğü, siyaset üstü bir konudur

Bir yandan ülkemizde ve dünyada kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği sürerken; diğer yandan kadınların öncülüğünde yürütülen eşitlik ve özgürlük mücadelesi elde ettiği kazanımlarla toplumsal barış ve huzur için umudumuzu büyütüyor.

YEREL 24.11.2021, 14:19
Filiz Ceritoğlu Sengel: Kadınların eşitliği ve özgürlüğü, siyaset üstü bir konudur

İktidarların, kadınların varlığını dışlayan veya görmezden gelen kararları, toplumdaki eşitsizlikleri ve kadına yönelik her türden şiddeti artırırken, yerel yönetimlerin ortaya koyduğu kadın dostu eşitlikçi vizyon ve irade çok büyük önem taşıyor. Acil Yardım Hattı’ndan kadınların eşit sosyal ve ekonomik koşullara kavuşmasını sağlayan hizmetlere kadar her adım, kentlerimizden tüm ülkeye yayılan eşitlik ve özgürlük umudunu çoğaltıyor.

Bu noktada kadınların öncülüğünde sürdürülen eşitlik mücadelesinin zafere ulaşacağı güne kadar, hiçbir siyasi farklılık gözetmeksizin her bir yurttaşımızın bu mücadeleye omuz vermesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Kadınların şiddet ve eşitsizliklere karşı verdiği her çaba ve atılan her adım tüm toplumca desteklenmelidir, çünkü toplumsal huzur ve barışın sağlanabilmesi, kadınların eşitliğinden ve özgürlüğünden geçmektedir. Kadınların eşitliği ve özgürlüğü, siyaset üstü bir konudur.

Yorumlar (0)