Esen: Dersimize çok iyi çalıştık

Konyaaltı’nın ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ifade eden CHP Konyaaltı Belediye Başkan adayı Semih Esen, “Dersimize çok iyi çalıştık ve 31 Mart’taki sınavdan da yüksek derece notla geçeceğiz” dedi

YEREL 14.03.2019, 16:41 14.03.2019, 16:41
Esen: Dersimize çok iyi çalıştık

Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihine kısa bir süre kala çalışmalarına hız kesmeden devam eden Esen, Konyaaltı Mahalle muhtarlarıyla, Çakırlar Mahalle halkıyla ve Doğu, Güneydoğu illerinin hemşeri dernekleriyle bir araya geldi. Çalışmalara, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve CHP Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi adayları da katıldı. Seçildikten sonra da muhtarlarla ayda bir kez bir araya gelmek gibi bir planlarının olduğunu belirten Esen, “Bir mahallenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını en iyi o mahallenin muhtarı bilir. Bu bağlamda biz de mahalle muhtarlarıyla hiçbir zaman iletşimimizi koparmayacağız” diye konuştu.

İSTİHDAM SAĞLAYAN BELEDİYECİLİK

Halka derman olmaya geldiklerini ifade eden Esen, derman belediyeciliğin bir ayağının da istihdam sağlamak olduğunu belirtti. İşsizliğin had safhaya ulaştığını söyleyen Esen, “Biz, ‘Derman’ belediyecilik anlayışını her alanda uygulayacağız. Bunun bir ayağını da işsizlikle mücadele ve istihdam sağlamaya yönelik belediyeciklik anlayışı olacak. Şimdiye kadar nereyi ziyaret ettiysek işsizlikle ilgili insanların maduriyetini ve taleplerini gördük, duyduk. Hükümetin bu konuda ki umursamazlığı ortadayken, CHP’li belediyeler olarak vatandaşımızın işsizlik sorununu çözmeye yönelik birçok çalışmasını görüyoruz. Bunun yanında, genel yönetimin yani hükümetin çözmesi gereken sorunları da çözmeye çalışan yine belediyelerimizdir” dedi.

ÇAKIRLAR GÖZDE MAHALLE OLACAK

Çakırlar Mahallesinde yapacakları çalışmalar ve imar planından sonra hem Antalya’nın hem de Türkiye’nin en gözde mahallelerinden biri olacağını söyleyen Esen, mahalle halkına seslenerek şunaları söyledi; “Çakırlar için yapmayı planladığımız çalışmalar sonucunda burayı öyle gözde bir yer haline getireceği ki sizlerin beklentilerinin bile üstünde olacak. Hayal edilemeyecek kadar güzel bir yerleşim yerine dönecek. İnsanların gelip yerleşmek istecekleri nezih bir mahelle haline getireceğiz. Bunu biran önce yapmamız lazım. Çünkü burada yaşayan insanlarımız ellerinde kalan son topraklarını da geçim sıkıntıları nedeniyle satıyor. Çakırlar tarım bölgesi deniyor ama burada ki insanlarımız ürettikleri portakalı yıllardır aynı fiyata satıyor. Bu da sadece temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Ne çocuğunu okutabiliyor ne de çocuğunu evlendirebiliyor. O nedenle Çakırlar’da yaşayan vatandaşımızın bu imar sorununu ivedilikler halletmemiz lazım. Belediye başkanı seçildiğim günden hemen sonra bu konuyla ilgileneceğim”

ALTI AYDA BİR SEÇİM YAPILIYOR

Türkiye siyasetinin geldiği noktayı değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, ülkenin 6 ayda bir seçime gittiğini ifade etti. İktidarın yanlış ekonomik politikasından kaynaklanan dış borcun gün geçtikçe arttığını ifade eden Budak, “Borcu olan bir ülke tam bağımsız bir ülke değildir. Dolayısıyla iktidar partisi Türkiye’yi borçlandırıp başka ülkelere eli mahkum ve aldığı kararları bağımsız alamaz hale getirdi. Beka sorunu var diyorlar. Ülkeyi 17 yıldır siz yönetiyorsunuz. Bir beka sorunu varsa sorumlusu sizsiniz” dedi

 

Yorumlar (0)