banner773

ERCENGİZ: ''İLERİ YAŞLAR RİSK ALTINDA''

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi Berberoğlu Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlıları koronavirüsü ile ilgili bilinçlendirdi.

YEREL 19.03.2020, 15:59
ERCENGİZ: ''İLERİ YAŞLAR RİSK ALTINDA''

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüse karşı önlemlerini ilk günden bu yana arttırarak devam ettiren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şehir merkezinde sürdürülen dezenfeksiyon çalışmalarını yakından takip etmesinin yanı sıra belediye bünyesinde bulunan birimlerde de bireysel önemler hakkında bilinçlendirmelerde bulunuyor. Berberoğlu Huzurevi'ndeki yaşlıların sağlık durumlarını kontrol etmek için ziyaret eden Başkan Ercengiz, yaşlıları salgın hastalık ve alınabilecek kişisel tedbirlerle ilgili bilgilendirdi. 

Gerçekleşen ziyarette yaşlılara salgın hastalık  hakkında bilgi aktaran Ülkemize de bu vaka geldikten sonra şu anda 198 kişi hasta olan virüs bulaşan vatandaşımızın olduğunu belirten Başkan Ercengiz, “Bu sayı artabiliri. Bu sayının çok ciddi sayılara ulaşmaması da bizim elimizde. Şu ana kadar ilimizde tespit edilen bir vaka yok.  Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Malum birçok tedbir alındı, bizde Burdur Belediyesi olarak önlemlerimizi alıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“İLERİ YAŞLAR RİSK ALTINDA”

Belediye Başkanı Ercengiz, huzurevinde kalan yaşlılara salgın hastalığa karşı toplu alanlarda alınması gereken önemler konusunda bilgilendirip, özellikle maske kullanımı konusuna değinerek, “Olası bir virüs eğer bize bulaştıysa sizlere bulaşmasını engellemek için böyle önemler alıyoruz. Çünkü hepiniz yaş itibari ile ya da kronik rahatsızlıklarınız nedeni ile risk altındasınız” diyerek  ileri yaşlarda riskin daha çok olduğunu kaydetti.   

“ZORUNLU OLMADIKÇA, DIŞARIDAN MİSAFİR KABUL ETMİYORUZ.”

Burdur Belediyesi Berberoğlu Huzurevi’nde kalan yaşlılar için aldıkları diğer bir tedbirin zorunlu olmadıkça dışarıdan misafir kabul etmeyeceklerini belirten Başkan Ercengiz, “Çok gerekmedikçe sizler için dışarıdan misafir kabul etmiyoruz. Bu sizlerin sağlığı için, çünkü sizler bizim için kıymetlisiniz, bizlere emanetsiniz. Sizlere zarar gelmemesi için, sizleri korumak adına mümkün olduğu kadar sizlerin dışarı temaslarınızı azaltmaya çalışıyoruz.  Bir yasak yok ama bu sizin sağlığınız için önemli. Sizleri seviyoruz. 

“TEMAS MÜMKÜN OLDUĞU KADAR EN AZ”

Burdur genelinde virüs salgınına karşı sürecin gayet iyi bir şekilde sürdürüldüğünü de kaydeden Başkan Ercengiz, “Burdur halkı olarak, bürokrasisi olarak, belediye olarak, gece gündüz arkadaşlarımız sokakta. Hep beraber bu salgını atlatacağız. Gayemiz bu durumu sıfır hasar ile atlatmak. Niyetimiz o ama bu konuda da herkesten yardım istiyoruz. Sizler için hazırlattığımız broşürlerimizde bireysel olarak alabileceğiniz önlemler yer alıyor. Temas mümkün olduğu kadar en az. Bu günleri de çabuk atlatacağımızı düşünüyorum tabi bu vatandaşın kurallara uymasına bağlı.” Şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)