banner773

Emitt Fuarı’nda Konyaaltı Belediyesine yoğun ilgi

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 24’üncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (Emitt 2020 Fuarı)’da stand açan Konyaaltı Belediyesi, Saklıkent temalı tanıtımıyla yoğun ilgi gördü

YEREL 30.01.2020, 16:31
Emitt Fuarı’nda Konyaaltı Belediyesine yoğun ilgi

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Emitt 2020 Fuarı’na katılan Konyaaltı Belediyesi, Saklıkent temalı standı yoğun ilgi gördü. Birçok doğal güzelliğin yanı sıra kültürel anlamda da tanıtım yapan Konyaaltı Belediyesi standını İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sanatçı Gökhan Tepe ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

KONYAALTI’NIN TEMASI SAKLIKENT

Emitt Fuarı’nın yerel yönetimlerin kendi bölgelerini tanıtması açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı’nın tarihini, doğasını ve kültürel yapısını fuara gelen ziyaretçilere tanıtacaklarını dile getirdi. Fuara ilk kez Saklıkent temalı katıldıklarını belirten Başkan Esen, “Bu sene tekrar Emitt Fuarı’ndayız ve ilk kez Saklıkent temalı stand ile buradayız. Saklıkent sadece Konyaaltı’nın en güzel yeri olmakla beraber birçok güzelliğe ve özelliğe sahiptir. İnsanlarımız yazın aşağıda 45 derece sıcaklıkta denize girerken yukarıda kalan Saklıkent o dönemde harika bir yaylaya dönüşmektedir. Ayrıca Saklıkent’in bir başka özelliği daha var; dünyada ekvatora en yakın kayak merkezidir. Hem pistleri hem de kayak imkanlarıyla özlenen nitelikte bir kayak merkezidir” dedi.

İLÇEMİZİN GÜZELLİKLERİNİ TANITIYORUZ

Konyaaltı’nın her köşesinin ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Başkan Esen, “Saklıkent’in canlandırılması adına biraz daha üzerine eğilmek gerekiyordu. İnsanların burayı çok fazla bilmediğini gördük. O nedenle bu sene Saklıkent temasıyla buradayız. Konyaaltı’nın pek çok özelliği var. Biz Konyaaltı Belediyesi olarak burada bu güzellikleri insanlarımıza anlatıyoruz. Ekiplerimiz, fuara katılan vatandaşlarımıza ilçemizin doğal, kültürel ve daha bilinmeyen birçok güzelliğini tanıtıyorlar. Tabi bizim burada seçtiğimiz ana temamız Saklıkent Kayak Merkezi’dir. Konyaaltı ile ilgili hep söylenen bir söz vardır; ‘dağında kar, dalında portakal’ diye. İşte o yer Saklıkent ve Konyaaltı’dır” şeklinde konuştu.

KONYAALTI TARİHSEL BİRİKİME SAHİP

Tarihsel ve kültürel yapısıyla Konyaaltı’nın büyük bir zenginlik barındırdığını dile getiren Başkan Esen, “Konyaaltı’nda müthiş bir tarihsel birikim mevcuttur. Örneğin, Çağlarca köyümüzün yakınında Trebenna Antik Kentvar. Kimsenin fazla haberi olmayan antik bir kenttir. Onun dışında dünyanın en iyi ve tırmanıcıların gözde mekanlarının başında gelen Geyikbayırı’na sahibiz. Özellikle Avrupalı dağcıların ilgisini çeken son derece kullanışlı, güzel ve ideal tırmanış için uygun kayalar var. Konyaaltı bu yönüyle dağcılık anlamında dünyada çok fazla örneği olamayan bir yerdir” dedi.

SİNAN DEĞİRMENİ PROJESİ

Sinan Değirmeni ile ilgili ilerleyen günlerde bir proje hazırlıklarına başlayacaklarını belirten Esen, “Konyaaltı’nın kültürünü barından birçok tarihsel doku ve yapı bulunmaktadır. Sinan Değirmeni bu yapılardan biridir. Önümüzde ki günlerde burayla ilgili bir proje hazırlığındayız. Oranın yeniden restore edilmesi ve insanların ziyaretine açılmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Her ne kadar ana temamız Saklıkent’se de bunların tamamını bu standta tanıtıyoruz. Türkiye’nin en büyük turizm fuarındayız. Yerel yönetimler kendi bölgeleriyle ilgili yeterince tanıtım yapabilirlerse eminiz ki Türkiye olarak turizmden alacağımız pay artacaktır. Biz de bu amaçla buradayız. Hem kendi bölgemize hem de ülke turizmine katkıda bulunmak için tanıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Burası yerli bir turizm fuarı ve daha çok yerli turiste hitap eden bir fuar. Ama turistin yerlisi yabancısı yoktur. Biz, herkesin cennet gibi olan Konyaaltı’mızı görmesini, tanımasını ve misafirimiz olmasını istiyoruz, bekliyoruz onları” diye konuştu.

Yorumlar (0)