Efes Selçuk'ta Turuncu Çemberler sahiplerini buluyor

​​​​​​​İzmir’in hijyen standardı uygulaması “Turuncu Çember” Efes Selçuk’ta da hayata geçti. Carpouza Cafe, Pamucak Restoran gibi Efes Selçuk Belediyesi İşletmeleri’nin yanı sıra kentte faaliyet gösteren Nikbin Konak, Nikbin Kafe Bar, Sihirbazın Evi Pansiyon, Kallinos Cafe, Nea Efessos Hotel ve Şişgüzar Restoran, Artemis Restoran gibi bazı özel işletmelerde de artık Turuncu Çember var.

YEREL 14.07.2020, 17:52
Efes Selçuk'ta Turuncu Çemberler sahiplerini buluyor

Koronavirüs salgınından sonra yeme içme ve konaklama tesislerinde hijyen ve güveni temsil eden Turuncu Çember uygulaması İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘nin koordinasyonunda yürütülüyor. Turuncu Çember Sertifikası, küresel pandemi sürecinden sonra işletmelerin yeni normalleşme sürecine uyumunun yanı sıra toplum sağlığı ve tüketici güvenini de hedefliyor.

İKİ AYRI KATEGORİDE VERİLECEK

Turuncu Çember Sertifikası iki ayrı kategoride veriliyor Yeme içme ve konaklama işletmeleri iki farklı kategoride farklı kriterlerle değerlendirmeye tabi tutuluyor. Yeterli puanı alan işletmeler Turuncu Çember etiketini işletmesinde taşımaya hak kazanıyor.

Efes Selçuk’ta yeme içme ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin Turuncu Çember Sertifikası’na sahip olabilmeleri için işletme sahiplerinin Efes Selçuk Belediyesi’ne şahsen ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne internet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor

Efes Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık Müdürlüğü, Ruhsat İşleri Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Zabıta İşleri Müdürlüğü’nün yanı sıra Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın temsilcilerinden oluşan bir komisyon, İzmir Turizm Hijyen Kurulu tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde gerekli denetimleri yaparak, söz konusu işletmenin “Turuncu Çember” içinde yer alıp alamayacağına karar veriliyor.

Turuncu Çember” uygulaması ile Efes Selçuk’taki işletmelerin de normalleşme sürecine uyumunu kolaylaştırmak, süreç içerisinde Efes Selçuk’un hijyenik ve güvenilir bir turizm destinasyonu olması, işletmelerin yurt içi ve yurt dışında tanıtımı hedefleniyor.

Yorumlar (0)