banner773

EDREMİT’TE AVRUPA YEREL DEMOKRASİ HAFTASI KUTLANACAK

Edremit ilçesinde 2007 yılından itibaren Avrupa Konseyine üye 47 ülkede eş zamanlı olarak her yıl Ekim ayının ortalarında kutlanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası, Edremit Belediyesi tarafından 10-15 Ekim 2019 tarihlerinde üçüncü kez kutlanacak.

YEREL 10.10.2019, 14:00
EDREMİT’TE AVRUPA YEREL DEMOKRASİ HAFTASI KUTLANACAK

Edremit Belediyesi tarafından bu yıl üçüncü kez kutlanacak olan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek. 10-15 Ekim tarihleri arasında kutlanacak hafta kapsamında özellikle gelecek nesillerin katılımcı demokrasi anlayışını deneyimleyebilecekleri bir takım etkinlikler planlandı.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası dolayısı ile bir açıklama yaptı.

Başkan Arslan, “Bu yılın teması “Vatandaşların Yerel Yönetimlere olan Güven Duygusu Pekiştirmek” kapsamında 14 Ekim, Salı günü Edremit’in ilkokul öğrencilerimizi önce makamımda kabul edeceğim daha sonra müdürlüklerimizi gezerek çocuklarımız belediyemizin işleyişi ile ilgili bilgilendirilecekler. Daha sonra onların katılımcı demokrasiyi genç yaşta deneyimlemeleri amacı ile temsili bir referandum gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu referandum sonuncunda onlar tarafından alınacak karar örnek olması amacıyla bizzat tarafımca uygulanacaktır.  Engelli öğrencilerimizin de katılacağı yaklaşık 60 çocuğumuzla birlikte boyama etkinliği yaparak onların da bu özel haftaya dâhil olması sağlanacaktır.

Güven Duygusunu inşa etme çabalarımız gençlerimizle başlar; bu bağlamda Balıkesir bölgesinde tek olduğumuz EuroDesk Temas Noktası olarak Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ErasmusDays günlerine katılarak meclis salonumuzda“Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı” düzenleyerek gençlerimizi bekleyen yurtdışındaki hayat ve eğitim fırsatları konusunda rehberlik yapmaya devam edeceğiz.

Bu yılda Avrupa Konseyi’nin tarafından desteklenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ile birlikte şehrimizi gururlandıran bir tören daha kutlayacağız. 11 Nisan 2019 tarihinde Strasburg’da düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Alt Komitesinin genel toplantı esnasında alındığı karara istinaden Türkiye çapında tek yerel yönetim olarak, Edremit Belediyesi Avrupa Konseyi Şeref Bayrağı ile ödüllendirildiğini sizleri bilgilendirmekten memnuniyet duyarım.

Şeref Bayrağı, Avrupa vatandaşları arasında birliği ve anlayışı teşvik etmek adına gösterdiğimiz çabalarımıza istinaden şehrimize tanınmış bir ödüldür.

Şeref Bayrağı düzenlemelerine göre Şeref Bayrağı kazanan belediyeye, Avrupa Konsey Parlamenterler Meclisi'nin bir üyesi tarafından teslim edilmektedir. Bunun için 15 Ekim, Salı günü saat 19:00’da, Şükrü Tunar Kültür Merkezinde Avrupa Parlamentosu meclis üyesi olan Sayın Ghiletchi tarafından şehrimize teslim edilecek Avrupa Şeref Bayrağı törenine bütün vatandaşlarımızı memnuniyetle davet ediyorum. Törende bize destek ve onur veren Ahmetbey Belediye Başkanı Sayın Mustafa Altıntaş ve Ahmetbey Belediyesi’nden katılacak olan folklor ekibine şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

Düzenlenen faaliyetler sonucunda Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden olan “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Şehri” unvanını ile Edremit’imizi Avrupa şehirleri arasında göremeye devam edeceğimize inanıyorum. Bu prestij sadece yurt için de değil Avrupa’da da bilinen bir kent olmamızı sağlayıp bu sayede hâlihazırda çok aktif bir şekilde yürütmekte olduğumuz Avrupa kentleri ile proje işbirliğimiz daha da güçlenecek ve Edremit’imizin kalkınması için yenilikçi projelere imza atacağız” dedi.

Yorumlar (0)