“Edremit Belediyesi Gençlik Merkezi” için çalışmalar başladı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, seçim öncesinde söz verdiği projelerden olan Gençlik Merkezi'ni hayata geçirmek için ilk adımlar atıldı. Edremit Belediyesi eski hizmet binası ve belediye hali olarak kullanılan yapı restore edilerek “Edremit Belediyesi Gençlik Merkezi” olarak hizmete sunulacak.

YEREL 12.09.2019, 14:09
“Edremit Belediyesi Gençlik Merkezi” için çalışmalar başladı

Edremit Belediye Başkanı Başdanışmanı Yusuf Karagöz koordinatörlüğü ve Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi Sorumlusu Cumhur Dokur rehberliğinde yürütülen çalışma kapsamında hazırlanacak “Edremit Belediyesi Gençlik Merkezi” projesi için çalışmalar başladı. Gençlere yönelik hazırlanacak olan merkez için gençlerin fikirlerinin, ihtiyaçlarının ve isteklerinin dinlenerek kendi merkezlerini kendileri tasarlamaları fikriyle yola çıkan belediye yönetimi, Edremit ile Şişli Rotary Kulüplerinin organizasyonu, Balıkesir Üniversitesi ve Mimarlar Odası işbirliğiyle yurt dışından gelen öğrenciler ile Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerini misafir etti.

Başdanışman Karagöz ve müze sorumlusu Dokur rehberliğinde öğrenciler restorasyon yapılacak yapıyı incelediler. Daha sonra kısa bir şehir turu atan öğrenciler Edremit’teki eski yapılara da göz atarken, kentin geleneksel mimari dokusuna uygun olmasına da dikkat ederek çalışmalara başladılar. 1953 yılında yapılan ve 2011 yılına kadar üst katı Belediye hizmet binası olarak hizmet veren, alt katı da halen belediye hali olarak kullanılan binanın şehrin merkezinde bir yaşam alanına dönüşmesi hedefleniyor.

Yorumlar (0)