Edip Bülbül, ‘Usul’le sahne aldı

Halk müziğinin usta ismi Mazlum Çimen’in sunuculuğunu üstlendiği “Mazlum Çimen’le Müzikli Sohbetler” programının bu bölümüne ozanlık geleneğinin genç kuşak başarılı isimlerinden Edip Bülbül konuk oldu.

YEREL 10.02.2021, 13:23
Edip Bülbül, ‘Usul’le sahne aldı

Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliğindeki program, Prof. Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Program, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın youtube kanalından canlı yayımlandı. Edip Bülbül, halk ozanı olan dedesi İsmail Bülbül’ün enstrümana olan aşkı sebebiyle 5 yaşındayken bağlama ile tanıştığını, 20 yılı aşkın süredir müzikle iç içe yaşadığını söyledi. Ozan dede torunu olarak o öğretide büyüdüğünü ifade eden Bülbül, “Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları ve Halk Müziği topluluğunda görev aldım. Bu sayede Türkiye'nin birçok il ve ilçesini dolaştım. Anadolu'yu gezdiğim bu sürede, çeşitli köy ve mecralarda halk müziği ve ozanlık geleneği konusunda Anadolu’da varlığını sürdüren bu gizli ama derin kültürün detaylarını tanıma şansını elde ettim.” dedi. Mazlum Çimen, Edip Bülbül’ün seslendirdiği deyişlere kattığı yorumu ile dikkat çektiğini, söylediği esere saygı gösterdiğini ifade ederek kendisini beğeniyle takip ettiğini söyledi.

BÜLBÜL, ‘USUL’DEN ESER SESLENDİRDİ

Bülbül yayına “Usul” ismini taşıyan 2019 yapımı albümünde yer alan “Vay Gözünü Sevdiğimin Dünyası” isimli eseriyle başladı.  Alevi- Bektaşi edebiyatında önemli bir yeri bulunan Şah İsmail Hatayi deyişini bağlaması eşliğinde seslendiren Bülbül, büyük beğeni topladı. Bülbül, abdallık geleneğinin son temsilcisi Neşet Ertaş’ı “Kendim Ettim Kendim Buldum” isimli türküsüyle andı. Bülbül, Mazlum Çimen’in annesine ithaf ettiği “Dilber” isimli eserinde sazıyla eşlik ederek dinleyicilere müzik ziyafeti yaşattı.

Yorumlar (0)