Dört kuşak 'Toprağın Kadını' sergisinde buluştu

Ressam ve öğretmen Şenay Makinist Atagün’ün “Toprağın Kadını, Kuşaktan Kuşağa” isimli resim sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

YEREL 13.03.2019, 12:30 13.03.2019, 12:30
Dört kuşak 'Toprağın Kadını' sergisinde buluştu

Ressam ve öğretmen Şenay Makinist Atagün’ün “Toprağın Kadını, Kuşaktan Kuşağa”  isimli resim sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. Resimlerinde doğayı şekillendiren Karadeniz kadınının anneannesi olduğunu belirten Atagün, “Rize ilinde Pazar’da yaşayan anneannemin yaz mevsiminde yanına giderdik. Annemin söylediği kadarıyla yolda yürürken bir dalı kopartırmış meyve ağacından. Dalı toprağa ekermiş ve köklenirmiş orada. Karadeniz’in kadını için genelde böyle söylenir. Erkeği gurbete giderken bütün işi, aileyi doyuran toprakmış. Onu da işlemek gerekiyormuş. Anneannemi sembol olarak seçtim.  Kadınla toprağı birleştirdim. Anneanneme ait elimde bulunan 12 farklı pozu Karadeniz’in doğasından esinlenerek hayalimde kurguladığım mekânlar içine yerleştirdim. Herhangi bir kaynakta yer almayan yerel söylenceler, resimlerime ad oldu. Sergimde dördüncü kuşağı temsil eden henüz sekiz yaşındaki yeğenimin çalışmalarına da yer verdim.” diye konuştu. 

 

KADININ ÜRETKENLİĞİNE VURGU YAPTI

 

Sanatçının, doğanın verimliliğine ortak olan kadının üretkenliğine, anne-kız iletişimine vurgu yaptığı eserleri, sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Sergide Atagün’ün, yaşamına devam ettiği İstanbul’un Beykoz ilçesinin hızla yapılaşmaya meydan okuyan doğasına dikkat çektiği eserleri de yer aldı. Atagün’ün sergisi 18 Mart’a kadar Galeri Maltepe’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Yorumlar (0)