DİSK Sendikası işcileri CHP’li Belediyeyi hükümete şikayet etti!

İzmir'de DİSK'e bağlı bazı işçilerin CHP'li Karşıyaka Belediyesi'nin iştiraklarından KENT AŞ'yi bakanlığa şikayet etmesi İzmir'de adeta şok etkisi yarattı.

YEREL 03.05.2021, 08:32 03.05.2021, 08:48
DİSK Sendikası işcileri CHP’li Belediyeyi hükümete şikayet etti!


İzmir Karşıyaka Belediyesi iştiraklarından Kent A.Ş.’de çalışan DİSK’e bağlı sendika üyeleri KENT AŞ'yi ikramiyelerini alamadıkları için bakanlığa şikayet etti.

Edinilen bilgiye göre, DİSK 8 Nolu Şube Karşıyaka Belediyesi iştiraklarından Kent A.Ş.’yi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ikramiyeler konu başlığı altında şikayet etti. Bakanlık da CHP’li belediyeye bağlı şirkete anında inceleme başlattı.


CHP’li belediyelerin birçoğunda çoğunlukta olan DİSK sendikasına bağlı işçilerin bu şikayeti ise partililerde ve vatandaşlarda büyük rahatsızlık yarattı.


Daha öncede İstanbul Kartal, Kadıköy ve Maltepe’de maaş artışı görüşmelerinde istediklerini almak için çöpleri toplamayan ve aktif çalışmayan sendika üyesi işçiler bu kez de İzmir’de farklı bir yol izledi. 
Pandemi sürecinde KENT AŞ. ‘nin tesislerinin kapalı olmasına rağmen maaşlarını ödeyen ve ücretsiz izne çıkarılmayan işçiler ikramiye bahanesi ile CHP’li belediyeye bağlı  KENT AŞ şirketini bakanlığa şikayet etmesi partinin üst düzey yöneticilerinde de rahatsızlık hissettirdi.

Yorumlar (0)