DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAY FOÇA'DA ANILDI

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yayınladığı mesajda; “Menemen'de Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı acımasızca katledenler çağdaşlığın, Cumhuriyetin, insanca yaşamanın düşmanıdır. dedi.

YEREL 23.12.2016, 15:43 23.12.2016, 15:43
DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAY FOÇA'DA ANILDI

Menemen’de 86 yıl önce meydana gelen ayaklanmada hayatlarını kaybeden devrim şehitleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile arkadaşları, Yıldıztepe’de düzenlenen törenle anıldı.

 


Menemen’de bundan 86 yıl önce meydana gelen kanlı ayaklanmada, Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey, Yıldıztepe’de düzenlenen törenle anıldı.


 

Kubilay Anıtı’nın bulunduğu Yıldız Tepe’de yapılan devlet töreninin ardından Menemen Şehir Stadı önünden başlayıp, Yıldız Tepe’de son bulan ‘Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü’ düzenlendi.

 

Yürüyüşe, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Foça İlçe Örgütü, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Katılımcılar hep birlikte saygı duruşunda bulundu; İstiklal Marşı'nın ardından anıta ve şehitliğe karanfil bırakıldı.

 

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yayınladığı mesajda; “Menemen'de Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı acımasızca katledenler çağdaşlığın, Cumhuriyetin, insanca yaşamanın düşmanıdır.

Devrim Şehidi Kubilay, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağnazlığa ve karanlık düşüncelere karşı simgesi olmuştur. Cumhuriyetimize, Atatürk İlke ve Devrimlerine her zaman sadık kalacağımızı ifade ederek, Devrim Şehidimiz Kubilay başta olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle anar, aziz ruhları önünde saygıyla eğilirim” dedi.

Yorumlar (0)