Depremzede kediler AHBAP'ın çiftliğine emanet

Bayraklı Belediyesi, ünlü Sanatçı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Platformu ile olan dayanışmayı depremden etkilenen sahipsiz hayvanlar için büyüttü. Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından depremde enkazlardan kurtarılan 8 kedinin bakımını Ahbap Platformu üstlendi. Bu kapsamda can dostlar, platformun çiftliğinde görevlilere teslim edildi.

YEREL 05.12.2020, 09:10
Depremzede kediler AHBAP'ın çiftliğine emanet

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün deprem felaketi sonrası Ahbap gönüllüleri ile birlikte sokak hayvanlarını beslemeye yönelik başlattığı dayanışma örneği büyüyor. Ahbap Platformu kurucusu ünlü Sanatçı Haluk Levent öncülüğünde hayata geçirilen sayısız destek projesine bir yenisini daha ekleyen platform üyeleri, Bayraklı Belediyesi ile yapılan iş birliği kapsamında depremde enkazlardan kurtarılan sahipsiz 8 kedinin bakımını üstlendi. Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk andan itibaren tek tek ilgilenilen can dostlar, yaşam alanlarının kısıtlanmış olması ve alındıkları ortamın artık uygun olmaması sebebiyle yeni yuvalarına kavuşturuldu. Ahbap Platformu bünyesinde faaliyet gösteren çiftliğe teslim edilen depremzede kediler, bundan sonraki hayatlarını artık daha güvenli ve sağlıklı geçirecek.

Depremden sonra Bayraklı Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'nde misafir edilen sahipsiz 71 hayvandan 21'i de sahiplendirilirken, bu kapsamda toplam 386 hayvanın da tedavi ve bakımları yapılmıştı.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Hürriyet Emlak, Ahbap ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın dev iş birliğiyle depremzede 20 ailenin 1 yıllık kira masrafı karşılanmış ve bu dayanışma tüm Türkiye'ye örnek olmuştu.

Yorumlar (0)