Deniz Dibi Temizliği Kapsamında Kartal Sahilinden Kilolarca Atık Çıkarıldı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde çevreci projeleri, “Sıfır Atık” vizyonu, çevre dostu etkinlik, uygulama ve kampanyaları ile adından söz ettiren Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, örnek oluşturacak çevreci bir etkinliğe daha imza attı. K

YEREL 19.09.2019, 10:00
Deniz Dibi Temizliği Kapsamında Kartal Sahilinden Kilolarca Atık Çıkarıldı

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İST Marina AVM ve JCI Avrasya işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte, çevreci dalgıçlardan oluşan ekip, Kartal sahilinde deniz dibini temizledi.

 

En önemli çevre sorunları arasında yer alan su sorununa dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla çevreci dalgıçlardan oluşan bir ekip, ‘Su Yoksa Hayat Yok’ sloganıyla denizden atık topladı. Kartal sahili Atalar mevkiinde düzenlenen etkinlikte, denizden kilolarca atık çıkarıldı. Etkinliğe Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Tozkoparan ve Adem Uçar, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal’daki muhtarlar ve birim müdürlerinin yanı sıra Kartal’daki ilkokul öğrencileri katıldı.

 

Çevre sorunlarına duyarlı yöneticilik anlayışıyla çalışmalarına devam eden Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğündeki Kartal Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kartal’da çevreyi koruma bilincini çeşitli etkinliklerle geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İST Marina AVM ve JCI Avrasya işbirliği ile Kartal Sahili’nde ‘Su Yoksa Hayat Yok’ başlıklı bir etkinlik yapıldı.

 

Ayrıştırılan Atıklar, Geri Dönüşüme Dâhil Edildi

 

Deneyimli dalgıçlardan oluşan bir ekip, yaklaşık 1 saat boyunca su altından araba lastiği, cam şişe, sandalye gibi kilolarca farklı atık çıkardı. Çıkartılan atıklar, çevre bilinci oluşturması amacıyla bir süre sergilendikten sonra Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce geri dönüşüme dâhil edilmesi amacıyla ayrıştırıldı. Atıkların arasından çıkan denizyıldızı, denizkestanesi, yengeç ve yavru balık gibi canlılar ise yaşamlarını sürdürebilmeleri için tekrar denize bırakıldı.

 

Deniz kirliliğine ve su kaynaklarının korunmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen deniz dibi temizliğinden önce, ilkokul öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı. Dalışlar sırasında da sanatçı Ezgi Ayçe, şarkılarıyla etkinliğe katılanları coşturdu. Yine etkinlik sırasında drama eğitmenleri; Kemal Oruç ve Cihan Özdeniz çevre bilinci ile ilgili eğlenceli bir drama gösterisi sundu.

 

Etkinliğin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, Kartal Belediye Meclisi üyeleri ve birim müdürleri tarafından etkinliğe katkı sunan; İst Marin AVM yetkilileri, JCI Avrasya yetkilileri, dalgıçlar, sanatçı Ezgi Ayçe ve drama eğitmenleri; Kemal Oruç ve Cihan Özdeniz’e, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına plaket takdiminde bulundu.

 

Yorumlar (0)