banner754

"CÜZDANLAR ŞİŞERKEN VİCDANLAR KURUYOR"

Altıncı gününü geride bırakan 3. Edremit Kitap Fuarı bütün hızıyla sürüyor. Bugün saat 20:00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret edeceği 3. Edremit Kitap Fuarı’nda kitapseverler dün, müzikle birleşen Atatol Behramoğlu şiirleriyle coştu, arkasından da ilk kez bir söyleşide bir araya gelen dört DİSK Genel Başkanın söylemleriyle coştu…

YEREL 23.08.2019, 14:18 23.08.2019, 14:11
"CÜZDANLAR ŞİŞERKEN VİCDANLAR KURUYOR"

CÜZDANLAR ŞİŞERKEN VİCDANLAR KURUYOR

Yazar Güler Buğday’ın yönettiği ve CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca ile Orhan Sarıbal’ın katıldığı “Kaz Dağları, doğa ve tarım gerçeği” başlıklı söyleşide kitapseverlerin büyük bir ilgisi vardı.

“Onların cüzdanları şişerken vicdanları kuruyor, Onların cüzdanları şişerken, derelerimiz kuruyor, topraklarımız kuruyor, dağlarımız ağlıyor” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Kaz Dağları’nda yaşayan bütün canlıların sessiz çığlığını duymak onların sesi olmak zorundayız, kadınlar da bu mücadelenin ön saflarında olması gerekir” dedi.

Konuşmasına “Gelişmeleri görünce içimden büyük halk ozanı Mahzuni’nin dediği gibi ‘yuh yuh’ demek geçiyor” diye başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal “keşke her yer Edremit gibi olsa ama öyle değil. Şu anda Türkiye kapitalizmin en derin versiyonunu yaşıyoruz. Faşizmi yaşıyoruz. Ya faşizme teslim olacağız ya da direneceğiz. Boyun eğme dönemi bitti. Bu ülkede direnenler kazanacak” dedi.

GÖRKEMLİ HATIRALAR

“Görkemli Hatıralar” başlıklı programda ise Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Serhan Asker önce Şair Ataol Behramoğlu ile edebiyata ve edebiyat üzerinden mücadeleye dair çok keyifli bir sohbet yaptılar, arkasından da müzisyen Haluk Çetin’in katılımıyla Ataol Behramoğlu şiirleri okundu. Fuarda çoşku doruk yaptı.

YAKINDA “HOŞGELDİN PROLETERYA” DİYECEKLER

Günün son programında ise DİSK’in mevcut Genel başkan Arzu Çerkezoğlu ile önceki dönem DİSK Genel Başkanları  Rıdvan Budak, Süleyman Çelebi ve Kani Beko bir söyleşide ilk kez bir araya geldiler.  Gazeteci Melih Bağcı’nın yönetiği toplantıda “Türkiye’de Emek Hareketi” konuşuldu, Arzu Çerkezoğlu “evlada Proleterya” diyenler yakında yeniden “hoş geldin Proleterya” diyecekler dedi.

Yorumlar (0)