CUMHURİYET COŞKUSU MUDANYA'YI SARDI

Cumhuriyetin ilanının 95. yıldönümü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin atıldığı Mudanya’da coşkuyla kutlandı.

YEREL 29.10.2018, 13:06 29.10.2018, 13:06
CUMHURİYET COŞKUSU MUDANYA'YI SARDI

Mudanya Mütarekesi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temelini atan anlaşmaya ev sahipliği yapan Mudanya, Cumhuriyetin ilanının 95. yıldönümünde adına yakışır bir kutlamaya daha imza attı. Kaymakamlık binasında tebriklerin kabulüyle başlayan kutlamalar, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra Mudanya protokolü, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin kortej yürüyüşüyle devam etti. Mütareke Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, Mudanya Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde Türk bayrakları ile İpar Caddesi üzerinden İskele Meydanı'na kadar yürüdü. İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenlerde, Cumhuriyetin 95. yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere de ödülleri verildi. Resmi tören, şiirlerin okunması ve Mudanya Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından sonra erdi.

 

CUMHURİYET KADINLARINA SAYGI DURUŞU

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Cumhuriyet Kadınlarına Saygı Duruşu" isimli serginin açılışı da yapıldı. Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mütareke Meydanı’nda İsmet İnönü Parkı'nda düzenlenen açık hava sergisinin açılışını birlikte yaptı. Özellikle çocukların ilgi gösterdiği sergide yer alan canlı manken gösterisi de beğeni topladı.

Yorumlar (0)