Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Marmaris'te gerçekleşti

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Fethiye-Marmaris etabı tamamlandı. Tur Eurosport ve TRT işbirliğiyle 104 ülkeden canlı yayınlandı.

YEREL 16.04.2021, 16:00 16.04.2021, 16:03
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Marmaris'te gerçekleşti

23 yaşındaki Belçikalı sporcu Jasper Philipsen’in birinciliğiyle sonuçlanan turla milyonlarca televizyon izleyicisi, Marmaris'in eşsiz doğal güzelliğine şahit oldu.

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 6 ve 7. etabına ev sahipliği yapan Marmaris dünyaca ünlü bisikletçileri ağırladı. 104 ülkede canlı olarak seyredebilen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu kapsamında Fethiye’den start alan sporcular 129.1 kilometre pedal çevirdikten sonra Marmaris’e ulaştı. Bisikletçiler, Marmaris ilçe merkezinde 7 kilometre pedal çevirdikten sonra Sabancı Lisesi önünde bitiş çizgisine geldi.

56'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 129.1 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabını Belçikalı sporcu Jasper Philipsen kazandı. Etabın ikinciliğini Alman sporcu André Greipel, üçüncülüğü de Norveçli sporcu Kristoffer Halvorsen elde etti.

BELEDİYEDEN ÖZEL HAZIRLIK

Turun Marmaris etabı için Marmaris Belediyesi tarafından özel hazırlıklar da yapıldı. Marmaris Halk Plajında 150 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı. Bisikletlerle oluşturulan bisiklet figürü de havadan görüntülendi. İnci Kavşağı çevresi de Türk Bayraklarıyla donatıldı. Söz konusu alanlar 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu Fethiye - Marmaris etabı kapsamında havadan canlı yayınla milyonlar tarafından görüldü. Sporcular yarın sabah saatlerinde 7. Etap kapsamında Marmaris’ten çıkarak Bodrum Turgutreis’e 180 km pedal çevirecekler.

BİSİKLET KENTİ MARMARİS

Ödül töreninde kazanan sporculara ödüllerini veren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bu büyük heyecana ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tur için özel hazırlık yaptıklarını ifade eden Oktay, “Kavşak ve meydanlarımızı, geri dönüşümlü atık malzemelerden ürettiğimiz bisiklet figürleriyle donattık. İlçe merkezimizde ve sahil yollarımızda bisiklet yollarımız var. Bisiklet yollarımızı ilçenin tamamında yaygınlaştırmak istiyoruz. Yeni yaptığımız yollara bisiklet yolu da ekliyoruz. Bisikleti Marmaris'te ana ulaşım araçlarından biri haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)