CUMHUR İTTİFAKI MUDANYA’DA ÇATLADI

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında toplanan Meclis Mayıs ayı oturumu, şok bir kararla sallandı.

YEREL 06.05.2019, 19:45
CUMHUR İTTİFAKI MUDANYA’DA ÇATLADI

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında toplanan Meclis Mayıs ayı oturumu, şok bir kararla sallandı. AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı, Bursa’nın Mudanya ilçesinde çatladı. Bursa siyasetinde gündeme oturan çatlağın nedeni,  geçmiş dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in adının verildiği Tirilye’deki Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin isim değişikliği oldu. Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin adının Tirilye Kültür Merkezi olarak değişmesi için CHP’li meclis üyeleri, mayıs ayı olağan meclisinin toplandığı 3 Mayıs Cuma günü sürpriz bir önerge sundu.

25 kişilik meclis kontenjanından 17’sini CHP ve İYİ Parti’li meclis üyeleri oluştururken isim değişikliğinin gerçekleşebilmesi için meclisin üçte ikisinin onayı gerekiyordu. Önerge Meclis’e sunulduğunda MHP’li Meclis Üyesi Zeki Saygılı da isim değişikliğine onay vererek, sürpriz bir hamle yapmış oldu.

 

SALON BUZ KESTİ

AK Parti listesinden Mudanya Belediye Meclisi’ne giren MHP’li üye Zeki Saygılı, Faruk Çelik Kültür Merkezi’nin isminin değiştirilmesiyle ilgili maddede CHP ile hareket etmiş oldu.

Önerge ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, 5 yıldır bu konunun gündeme geldiğini kamuoyunda tartışıldığını, bu yeni dönemde kamplaşmaya neden olabilecek bu tür adımlara gerek olmadığını söyledi.

 

MHP İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

İsim değişikliği gerçekleşirken, karar ilçe siyasetinde Cumhur İttifakı ruhuna ihanet olarak değerlendirildi. Tirilye’deki kültür merkezinden Faruk Çelik adının kaldırılması önergesinin yol açtığı kriz büyüdü. Önergeye MHP’li üye Zeki Saygılı’nın grup dışında hareket ederek CHP Grubu ile birlikte evet oyu vermesinden sonra MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’nın başlattığı soruşturma sürerken, cumartesi akşamı MHP Mudanya İlçe Başkanı Selçuk Yılmaz istifa etti. Mecliste farklı oy kullanılmasını “Cumhur İttifakı ruhuna uygun olmayan davranış” olarak gören Yılmaz istifasını sosyal medyadan duyururken, “Bu durum teşkilatımızın bilgisi ve iradesi dışında şahsi bir karar sonucu yaşanmış olup şahsımı da ziyadesiyle üzmüştür. MHP Mudanya teşkilatı tüm fertleriyle liderimizin emri doğrultusunda Cumhur İttifakı’na bağlıdır ve gereği neyse yapmaya hazırdır” dedi.

 

CHP İLE HAREKET ETTİ SALDIRIYA UĞRADI

Öte yandan tartışmalar sürerken, MHP'li üye Zeki Saygılı 5 Mayıs akşamı saldırıya uğradı. Saygılı, Mudanya Atatürk Caddesi'nde yürüdüğü sırada yanına yaklaşan 17- 18 yaşlarındaki gençlerden oluşan bir grubun saldırısına uğradı. Feci şekilde dövülen Saygılı'yı çevredeki vatandaşlar kurtardı. Saldırıda yaralanan Saygılı Mudanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bazı görgü tanıkları saldırganların Ülkü Ocağı üyesi olduğunu öne sürerken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yorumlar (0)