ÇOCUKLAR SİVİL SAVUNMAYI ÖĞRENDİ

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla Sarıyer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan çocuklara deprem, sel, yangın gibi durumlarda yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.

YEREL 01.03.2019, 14:30 01.03.2019, 14:30
ÇOCUKLAR SİVİL SAVUNMAYI ÖĞRENDİ

Doğal afetlere karşı “sosyal bilinç” anlayışıyla hareket eden Sarıyer Belediyesi; deprem, yangın ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılması amacıyla öğrencileri bilinçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla Turgut Akan, Mehmet İpgin ve Recaizade Ekrem İlköğretim okulları öğrencilerine deprem, sel ve yangın gibi olası afetlerde yapılması gerekenlere karşı temel afet eğitimi verdi. Eğitime katılan Belediye Başkan Vekili Hüseyin Coşkun sivil savunmanın önemini vurgulayarak, Japonya’nın doğal afetlere karşı aldığı tedbirleri örnek verdi. Coşkun konuşmasında, tüm öğrencilerin birer sivil savunma gönüllüsü olması gerektiğini vurguladı.

TATBİKATLA ÖĞRENDİLER

Sivil Savunma Birim Şefi Oktay Yavuz, çocuklara afet anında nasıl davranılması, nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgi verdi. Yavuz, öğrencilere hem afetlerin verebileceği hasarları en aza indirmek için alınması gereken önlemleri hem de afet sırasında yapılması gerekenleri anlattı. Hayati önem taşıyan her türlü resmi ve özel kurumun korunması ve faaliyetlerinin devamını sağlayacak iyileştirmelerin yapılmasının Sivil Savunma Birimi’nin en önemli görevi olduğunu belirten Oktay Yavuz, çocukları sahneye çıkararak uygulamalı deprem tatbikatı yaptırdı. Eğitimin ardından katılan tüm çocuklara acil durum çantası dağıtıldı.

Yorumlar (0)