banner773

Çiğli’de tedavileri yapılan 'sokak sakinlerine' güvenli yuva aranıyor

Çiğli Belediyesi, kısa süre önce müşahede altına aldığı hasta ve yaralı sokak sakinlerinin tedavi işlemlerini tamamlayarak sahiplenilmesi için çağrıda bulundu.

YEREL 07.01.2022, 16:08 07.01.2022, 16:10
Çiğli’de tedavileri yapılan 'sokak sakinlerine' güvenli yuva aranıyor

Çiğli Belediyesi ve Başkan Utku Gümrükçü’nün sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda, “Tedavisini yaptığımız ve kısırlaştırdığımız sokak sakinlerimizi, aldığımız yerlere bırakmadan önce yuva sahibi olmalarını istiyoruz, sahiplenmek isteyen hayvansever ailelerimizden bizlerle iletişim kurmalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Umut buldular, yuva arıyorlar

Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda müşahede altına alınan kesici aletle yaralanmış Freddy, yaşadığı trafik kazası sonucu sol arka bacağı kırılan Kontes, görme yetisini kaybetmiş olan Cesur, trafik kazası geçiren Minik, parçalı kırık ile yoğun enfeksiyon nedeniyle sol arka bacağını kaybeden Elfida, zehirlenme sebebiyle görme yetisini kaybeden Sevimli ve kemoterapi tedavisi tamamlanan Tombik’e kalıcı yuva aranıyor.

Gümrükçü: “Güvenli yuvalar arıyoruz”

Tedavileri tamamlanan sokak sakinlerinin bundan sonraki yaşantısını sokakta sürdürmelerinin sağlıkları açısından riskli olacağının altını çizen Başkan Gümrükçü, “Yavrularımızın başına maalesef talihsiz olaylar gelmiş. Ekiplerimizin tespiti sonucunda tedavilerine vakit kaybetmeden başladık. Mümkün olan en iyi tedavi işlemlerini uyguladık. Aşılama, kısırlaştırma ve genel bakımlarını yaptık. Şuan gayet sağlıklı ve uysallar. Fiziki yetersizlikleri dolayısıyla sokakların onlar için güvenli olmayacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı daha önce yaşadıkları sokaklara geri bırakmak yerine kalıcı yuva edinmelerini sağlamak istiyoruz. İmkanı olan hayvanseverlerden bu konuda dayanışma bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)