Çiğli’de hareketli gün Hem sokaklar temizlenecek hem de bisiklet sürülecek

“Temiz Çevre Sağlıklı Yaşam” prensibiyle tüm mahallelerde çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, 21 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Maltepe ve Yeni Mahalle’de temizlik çalışması başlatırken, “Avrupa Haraketlilik Haftası” nedeniyle de akşamüstü spor severlerle bisiklet sürülecek.

YEREL 20.09.2019, 10:07
Çiğli’de hareketli gün Hem sokaklar temizlenecek hem de bisiklet sürülecek

Çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü önderliğinde düzenlenecek etkinliklere meclis üyeleri, muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterecek. İlk etkinlik saat 09.00’da Maltepe Mahallesi’nde başlayacak. Vatandaşlar bir saat boyunca çevre temizliği yapacak. Etkinlik kapsamında temizlenecek ikinci adres ise Yenimahalle Mahallesi olacak.

Bisiklet severler Çiğli’de

Günün ilerleyen saatlerinde ise bisiklet severler,  “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında Ataşehir Mahallesi’nde toplanacak. Saat 17.00’de başlayacak bisiklet etkinliği Çiğli Kaymakamlık binası önüne sona erecek.

Sağlıklı ve temiz bir çevre

 Sağlıklı bir yaşam sürmenin başlıca koşullarının temiz bir çevre ve spor yapmak olduğunu belirten Başkan Gümrükçü, “Çevre temizliği konusunda farkındalık yaratarak çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakmak istiyoruz. Bu doğrultuda belli aralıklarla kararlaştırdığımız mahallelerde çevre temizliği etkinliği düzenliyoruz. Yine bu bağlamda vatandaşlarımıza spor yapma alışkanlığı kazandırmak için birlikte bisiklet sürdüğümüz etkinlikler düzenliyoruz” dedi.


Yorumlar (0)