Çiğli’de Çevre Dostu Ambalaj Atığı İhalesi İmzalandı

Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisindeki geri dönüştürülebilir atıkların değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması ve çevre kirliliğinin azaltılması amacıyla İzmir’in getirisi en büyük Ambalaj Atığı ihalesi Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile SCA Atık Yönetimi Sorumlusu Samet Can Altıtaş tarafından imzalandı.

YEREL 29.12.2020, 14:00
Çiğli’de Çevre Dostu Ambalaj Atığı İhalesi İmzalandı

Çiğli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile gerçekleştirilen Ambalaj Atığı ihalesi 2 milyon 50 bin TL artı KDV gibi rekor bir rakamla tamamlanmıştı. İhale kapsamında ilçe sınırları içerisindeki kağıt, karton, tekstil, plastik ve metal gibi atıklar üç yıl boyunca geri dönüşüm firması tarafından toplanarak atıkların doğayı ve çevreyi kirletmeden geri dönüşüme kazandırılması sağlanacak.
Başkan Gümrükçü: "Kentimiz için tarihi bir imza"
İmzalanan Ambalaj Atık ihalesi sözleşmesinin çevre kirliliğiyle mücadelede konusunda kentin geleceğine yönelik çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçü, "Sağlıklı bir gelecek için doğayla ve çevreyle dost bir yaşam sürdürmeliyiz. Çiğli Belediyesi olarak, atıkların doğaya karışmadan geri dönüşüme girmesi noktasında önemli projeleri hayata geçirdik. Son olarak da 3 yıl boyunca kentimizin atıklarının toplanmasına yönelik gerçekleştirdiğimiz ihalenin imzalarını attık. Bu bizim için tarihi bir imzadır. Çevreye olumlu katkısı olacak bu çalışmayla daha fazla ağıcın kesilmesinin önüne geçeceğimize inanıyorum. Kentimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun" dedi.

Yorumlar (0)