banner758

Çiğli'nin Banklarını ve Çöp Konteynırlarını Öğrenciler Üretecek

Çiğli Belediyesi ve 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oya Adataş'ın imzaladığı protokol ile belediye ve meslek lisesi arasında birçok konuda iş birliği yapılacak.

YEREL 04.12.2019, 09:51
Çiğli'nin Banklarını ve Çöp Konteynırlarını Öğrenciler Üretecek

Meslek Lisesinin bünyesinde bulunan mobilya ve metal işleri bölümlerinin atölyelerinde öğrenciler hem mesleklerini öğreniyor hem de üretimde bulunuyorlar. Okulun bünyesinde bulunan döner sermaye işletmesi özel sektörün ve kamu kurumlarının talebi halinde mobilya ve metal ürünleri üretip gelen talepleri karşılıyor. Geçtiğimiz haftalarda okulu ziyaret ederek Çiğli’bank ve çöp konteynırlarını üretme konusunda okul yönetimi ile fikir alış verişinde bulunan Başkan Utku Gümrükçü, hazırlıkların tamamlanmasının ardından okul yönetimi ile protokol imzalayıp, üretimin startını verdi.

Başkan Utku Gümrükçü: “Meslek liseleri önemli”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü meslek liselerin çağdaş ülkelerdeki yeri ve önemine değinerek şöyle konuştu: “Meslek liseleri çağdaş ülkelerin gözbebeği konumunda. Sanayinin teknik eleman ihtiyacı için hayati öneme sahip. Ülkemizde günden güne önem kazanması gerekirken önemini kaybediyor. Biz Çiğli Belediyesi olarak başta bank ve çöp konteynırı olmak üzere birçok ürüne ihtiyaç duyuyoruz. Bu protokolle bu gibi ihtiyaçlarımızı okulumuzda ürettirip öğrencilerimizin ekonomisine katkı sağlamayı amaçladık. Okul yönetiminin öğrencilerin hem eğitimini hem de ekonomisini bu kadar düşünmesi bizi çok mutlu etti. Ülkemizin böyle eğitimcilere ihtiyacı var. Meslek lisesi memleket meselesi diyerek okullarımıza sahip çıkmaya, birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Okul Müdürü Oya Adataş: “Öğrenciler maaş alacak”

Kamu kurumlarından gelen talepleri karşıladıklarını, öğrencilerin de bu üretimden maaş aldığını belirten Okul Müdürü Oya Adataş, "Geçtiğimiz yıllarda Çiğli Devlet Hastanesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi büyük kurumların mobilya ihtiyaçlarını ürettik. Elde ettiğimiz gelirle öğrencilere maaş verebiliyoruz. Hem kaliteli ürünler üretiyoruz hem de öğrencilerimize ekonomik destek sağlıyoruz. Çiğli Belediyesi ile yaptığımız bu protokol sayesinde belediyenin ihtiyaç duyacağı her türlü mobilya ve metal malzemeyi üretmeyi amaçlıyoruz. Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü'ye bu işbirliği için çok teşekkür ediyoruz. Buradan elde edilecek gelirle öğrencilerimizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağız. Öğrencilerimiz arasında ailesinin geçimini üstlenmek zorunda kalan çocuklar var. En büyük mutluluğumuz onlara katkı sağlayacak olmamız" dedi.

Yorumlar (0)