Çiğli İklim Eylem Planı Yuvarlak Masa Toplantıları Devam Ediyor….

Çiğli Belediyesi tarafından başlatılan "Çiğli İklim Eylem Planı" çalışmaları çerçevesinde düzenlenen yuvarlak masa toplantılarının 3.sü "İklim Adaleti" başlığı ile gerçekleştirilecek.

YEREL 26.05.2021, 14:27
Çiğli İklim Eylem Planı Yuvarlak Masa Toplantıları Devam Ediyor….

"İklim Adaleti" başlığı altında, ihtiyacın üzerinde, ekosistemleri hiçe sayarak yapılan üretim-tüketim sonucunda su, hava, toprak ve sonuç olarak yaşamın yok olması bir bütün olarak mercek altına alınmaktadır. Çevre kirliliği yaratan yatırımların kararlaştırılması ve uygulanması sürecinin her seferinde adaletsizlikler üretmesi ve toplumsal eşitsizlikleri derinleştirmesi "İklim Adaleti"nin başlıca çalışma konusunu oluşturmaktadır.

Giderek normalleşen sellerden, kuraklıklardan ve aşırı hava olaylarından – kısacası iklim değişikliğinin yol açtığı doğal felaketlerden – en çok etkileneceklerin yaşam alanlarını, tarlalarını, su kaynaklarını kaybedecek ve zorlaşan koşullarla mücadele etmek için en az kaynağa erişebilecek kesimler olduğunu biliyoruz.

"İKLİM ADALETİ" BAŞLIKLI 3. YUVARLAK MASA TOPLANTISI 27 MAYIS SAAT 14.00’TE

"İklim Adaleti" başlığıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek Yuvarlak Masa toplantısında Ekoiq’den Barış Doğru “Failler ve Kurbanlar”, Hollanda Groningen Üniversitesi’nden Dr. Ethemcan Turhan “Kentsel İklim Adaleti: Korkudan Ötesi” başlıklı birer sunum gerçekleştirecek. Sunumların ardından Çiğli İklim Eylem Planı paydaşları sorular ve katkılarla Çiğli’de İklim Adaleti konusunun izdüşümlerini masaya yatıracaklar.

Çevrimiçi olarak zoom üzerinden gerçekleşecek etkinliğe katılmak isteyenler 818 4638 8570 toplantı numarası ve 505077 şifresi ile Yuvarlak Masaya dahil olabilecekler.

Ayrıca

https://us02web.zoom.us/j/81846388570?pwd=QlM1RnRuaXY0aXF0RjUwYlRYcldTUT09

linkine basarak da Yuvarlak Masada yer almak mümkün olacak.

Yorumlar (0)