banner758

Çiğli'de stratejik plan rehberi tanıtılacak

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), Argüden Yönetişim Akademisi işbirliğiyle belediyelerde sosyal politika ve hizmetler için ‘Entegre ve Kapsayıcı Stratejik Plan Hazırlama Rehberi’ oluşturdu. Hazırlanan rehber Çiğli’de tanıtılacak.

YEREL 11.09.2019, 11:00
Çiğli'de stratejik plan rehberi tanıtılacak

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) ve Argüden Yönetişim Akademisi tarafından hazırlanan stratejik hazırlama rehberi, belediyelerin en üst düzey politik belgesi olan stratejik planlarının mevzuata, iyi yönetişim ilkelerine, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine uyumlu olarak, kadın, çocuk, engelli ve yaşlıları kapsayıcı bir şekilde oluşturulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Hazırlanan entegre ve kapsayıcı rehber 13 Eylül Cuma günü Çiğli Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıyla tanıtılacak. Yerel yönetimlerin 5 yıllık politikalarını ve yol haritalarını bu belgeler ortaya koyuyor ve özellikle kadın seçmenlerine, nasıl bir belediyecilik yapacakları konusunda fikir veriyor.

KA.DER’in Argüden Yönetişim Akademisi işbirliğiyle hazırladığı rehber, stratejik planların entegre ve kapsayıcı olması için belediyelerin yararlanabileceği faydalı ve güncel bilgileri içeriyor. Planların mevzuata ve iyi yönetişim ilkelerine uygun, kadın, çocuk, engelli ve yaşlıları kapsayacak şekilde, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, OECD Yaşam Refahı ve Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi yaklaşımlarıyla uyumlu olmasına olanak sağlıyor.

Sosyal belediyecilik yapmak, toplumun tüm kesimlerine eşit ve adil hizmet götürmek isteyen, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine duyarlı belediyelere ışık tutacak "Belediyeler için Entegre ve Kapsayıcı Stratejik Plan Hazırlama Rehberi"nin internet üzerinden de vatandaşların erişimine açılması ve Türkiye genelinde tüm belediyelere gönderilmesi planlanıyor.

Yorumlar (0)